4-on-4: Final Four, Toekomstvisie NIJB, Olympische Spelen, opzet BeNe League


In de 4-on-4 van Face-Off geven deze week drie van onze eigen redacteurs en een gastredacteur hun mening over vier nieuwsfeiten, stellingen of geruchten binnen het ijshockey. Deze week klimmen namens Face-Off Ed Versteeve, Reginald Delmarche en Marko Bok in de pen om de vragen, die Sven van der Oost, voorschotelde, te beantwoorden. Als gastredacteur hebben we deze week Evelyn Kers die ons viertal compleet maakt. Evelyne stelt zich natuurlijk eerst even voor:

Mijn eerste ervaring met ijshockey komt via een Amerikaanse vriendin die tijdens de NHL lockout van 2005 een video van de Stanley Cup finales van 2002 deelde. Om het hockeyvirus echt volledig te laten inslaan was de opening van de NHL in Berlijn in 2011 een groot succes. We hadden plaatsen op de eerste rij en het snelle maar ook fysieke spel waarbij je alle spelers van de bank ook op het ijs zag was wat het helemaal duidelijk maakte; deze sport is het volgen meer dan waard.

Zelf heb ik na een knieblessure tijdens basketbal nu al 15 jaar niet meer op het ijs gestaan en vind ik het ook best jammer dat dit niet waarschijnlijk zal veranderen, maar ik ga graag ‘mijn mannen’ aanmoedigen of dit nu Eaters Geleen of Detroit Red Wings zijn.

Previous AHL: update en een blik op de Grand Rapids Griffins
Next Trappers Toekomstteam verslaat Antwerp in laatste duel