4-on-4: Final Four, Toekomstvisie NIJB, Olympische Spelen, opzet BeNe League


Onlangs wonnen de dames U18 goud op het kwalificatie WK in Mexico. Een fantastisch succes voor het Nederlandse ijshockey. Welke koers moet de NIJB nu gaan varen om dit succes door te trekken in de gehele jeugd?

Ed: Ik heb het in mijn terugblik op dit fantastische toernooi al gezegd: de bond moet echt nu stappen gaan maken om 1) echt eens grote geldschieters naar binnen te halen en 2) om hier concrete en gerichte plannen mee te maken op de jeugd, en dan met name de vrouwen. Kroon heeft onlangs een schijnbaar substantieel bedrag ingelegd als partner, wat gebeurt daarmee? In mijn beleving hebben we -op midden/korte termijn- de grootste kans op internationaal succes via de vrouwen. Daaronder moet echt een jeugdplan komen, dan wel verder uitgewerkt. De jeugd is écht de toekomst, en daar moet alles voor uit de kast getrokken worden. Aan de slag dus in Tilburg!

Evelyn: Moeilijk te zeggen, ik denk dat het sowieso belangrijk is dat ijshockey op een goede manier onder de aandacht wordt gebracht bij de jeugd. Denk aan promoten van het aankomend WK, maar ook door bijvoorbeeld de Youth Hockey Tournaments die in Tilburg en Geleen worden gehouden eind maart-begin april.

Marko: Als ik zie hoeveel moeite het kost om iets te doen bij de bond en hoe lang het duurt voordat er info naar buiten komt over bijvoorbeeld de Final Four, dan maak ik me best zorgen over de toekomst. Ik heb ook geen flauw idee wie er bezig zijn daar op kantoor en of ze überhaupt iets in de pijpleiding hebben zitten. Mijn visie hierop is dus pessimistisch, maar ik laat me graag verrassen. En anders moet Face-Off de boel maar overnemen 😉

Reginald: Het aandeel van de NIJB kan groot zijn indien er werkelijk planmatig toegewerkt wordt naar een doel. Wie kent het doel van de NIJB? De clubs moeten gestimuleerd worden om dit doel mee te verwezenlijken. Investeren moet je; in plannen, in overleg, in budget verzamelen , in budget investeren, in mensen in de Bond en in de clubs.

Previous AHL: update en een blik op de Grand Rapids Griffins
Next Trappers Toekomstteam verslaat Antwerp in laatste duel