4-on-4: Final Four, Toekomstvisie NIJB, Olympische Spelen, opzet BeNe League


Final Four Weekend IJshockey Face-Off

Het Final Four weekend is in aantocht. Gaan we de verwachte finale tussen Heerenveen en Den Haag krijgen of is er een verrassing mogelijk? Wie gaat er met de titel vandoor?

Evelyn: Volgens de gegevens wordt er vanuit gegaan dat het makkelijk Heerenveen- Den Haag wordt, maar dit zijn natuurlijk wedstrijden op zich en wat dan het leuke aan ijshockey is, is dat een team helemaal kan verrassen. Als er vanuit Nijmegen en Geleen uit de penaltybox wordt gebleven zal het zeker spannend kunnen worden.
Het zal er op de dag aan liggen hoe de puck valt.

Marko: Misschien dat Nijmegen Heerenveen kan verrassen, maar ik verwacht een finale tussen Heerenveen en Den Haag, met een zege voor Den Haag.

Reginald: Over het hele seizoen gezien is HIJS de sterkste ploeg, zonder twijfel. Maar in dit K.O.-system is een verrassing steeds mogelijk. Geleen hoopt nu, eindelijk over een volledige kern beschikkend, op die uitschieter. En ook Heerenveen zal wel willen verrassen, terwijl Nijmegen het behalen van de Final 4 al top vindt. Wedden voor de titel? Hou het veilig en wed op het Den Haag van Coach Eimers.

Ed: Dat is denk ik te kort door de bocht. Mijn verwachting is dat HIJS het gaat redden tegen Geleen. Geleen mist voorin een échte killer, een vent die voorin de goals maakt. Delil is een uitstekende goalie, maar in de breedte heeft Den Haag meer kwaliteit. Zij zijn de favoriet, ook voor de eindzege, zo eerlijk moet je zijn. Heerenveen heeft veel kwaliteit, maar is niet ongenaakbaar. En als we het team van Nijmegen afzetten tegen Heerenveen; dan is Nijmegen zeker niet kansloos te noemen. Van Iersel kan daar de mannen echt op scherp zetten om één duel vol gas te gaan en te stunten. Die hebben wat goed te maken na die 9-1.  Ik durf daar niet zomaar mijn geld op in te zetten eerlijk gezegd.

Previous AHL: update en een blik op de Grand Rapids Griffins
Next Trappers Toekomstteam verslaat Antwerp in laatste duel