4-on-4: Final Four, Toekomstvisie NIJB, Olympische Spelen, opzet BeNe League


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

De Olympische Spelen zijn in volle gang. Aangezien de NHL de spelers niet wilde vrijgeven voor dit toernooi moeten we het doen zonder de absolute sterren. Is het toernooi nu serieus te nemen en is het ontbreken van de grote namen nog wel reclame voor de sport?

Marko: Het niveau is beter dan ik had verwacht, maar natuurlijk is het missen van de grote namen een hele grote domper. Hoe goed spelers uit de AHL, de Europese leagues en de KHL ook zijn, de NHL is en blijft de enige competitie die iedereen kent. Rusland krijgt bij wijze van spreken een vrijlot naar de titel, als er geen gekke dingen gebeuren, alleen omdat ze daar wel hun beste spelers durven op te stellen. Maar positief bekeken, ik geniet van elke seconde tot nu toe, er zijn al wat leuke uitslagen geweest en in feite kan bijna elk land een medaille winnen.

Reginald: Stop nou met zeuren over NHL-afwezigen; het is net als dat “vroeger was het toch beter”-verhaal, levert toch niets op. De OS wedstrijden zijn leuk om te zien; best spannend toch. En al dat geleuter om de afwezige vedetten, geef de aandacht aan de jongens die er wel zijn en zich onderscheiden!

Ed: Natuurlijk is dat zonde! Aan de andere kant zien mensen nu ook dat er in andere landen zeer behoorlijk ijshockey gespeeld wordt. De KHL, de DEL, De Finse en Zweedse competitie zijn natuurlijk geen sufferdjes. Dat laat men ook zien vind ik. Als je kijkt vanuit het oogpunt spanning, is het leuker. Alleen de Koreaanse ploeg is natuurlijk om te janken. Ik vind het sowieso onzin dat een organiserend land automatisch meedoet. De sport blijft waanzinnig mooi om naar te kijken, het is wat genivelleerd in niveau, dat maakt het op een ander vlak aantrekkelijker. Maar zonde is het zeker, maar ik ben niet van mening dat het geen reclame voor de sport meer zou zijn. Daar doe je de andere landen/competities echt tekort mee.

Evelyn: Het zijn de Olympische Spelen, dus dat maakt het alleen al serieus. En je hebt nu ook meer spanning in de poules, omdat het niveau meer is afgestemd.
Ik denk wel dat het een boost kan geven voor de sport, juist omdat er de grote NHL spelers niet bij zijn, maar spelers uit de lokale competitie waar je ze kan zien. NHL is geweldig, maar daar kom je niet zo snel.
Met Duitsland om als voorbeeld te noemen kun je naar Keulen gaan en de mannen die nu op tv te zien zijn ook in echt zien spelen. En dat is dan ook voor de jeugd iets wat hun wel aantrekt, dat is altijd wel te merken als je op tv ziet hoe de kids reageren als ze hun held zien bij een training van het Nederlands elftal.

Previous AHL: update en een blik op de Grand Rapids Griffins
Next Trappers Toekomstteam verslaat Antwerp in laatste duel