Sprong nu al belangrijk in Wilkes-Barre/Scranton


Sprong Show Face-Off

Daniel Sprong is nu een week onderweg in het AHL-seizoen met Wilkes-Barre/Scranton. De terugkeer naar de reserves van Pittsburgh was natuurlijk jammer, maar inmiddels is dat gevoel gezakt en heeft Sprong zich gezeteld in de line-up van Baby Pens. Met deze ploeg heeft hij nu vier wedstrijden achter de rug, met twee zeges en twee nederlagen als resultaat.

Aartsrivaal

Op 7 oktober begon het seizoen van de Pens in eigen huis afgetrapt met een onderonsje tegen Charlotte Checkers (Carolina). Sprong scoorde, maar het was niet genoeg. Charlotte ging er met een 5-2 zege vandoor. Na zes dagen trainen was het werk aan de winkel, met drie wedstrijden in drie dagen. Op vrijdag de dertiende ontving Wilkes-Barre de aartsrivaal Lehigh Valley Phantoms (B-ploeg van Philadelphia), als het eerste duel van een home and home. Ten koste van de Phantoms werd overtuigend de eerste zege van het seizoen geboekt; 5-0. Opnieuw vond Sprong het net!

Meteen de dag erna reisden de Pens af naar Lehigh Valley, voor het tweede achtereenvolgende duel met de Phantoms, op zaterdag. Al snel liep de thuisploeg uit naar een 3-0 voorsprong, maar een powerplay goal van Neerlands hoop bracht Wilkes-Barre terug in de wedstrijd! Garrett Wilson maakte het nog spannend door de aansluitingstreffer te scoren, maar dichterbij kwamen de gasten niet. De tweede nederlaag van het seizoen was een feit.

Mooie afsluiting

Lang had de ploeg van coach Clark Donatelli niet malen over de nederlaag, want op zondag wachtte de volgende wedstrijd al; Syracuse Crunch (Tampa Bay) kwam op bezoek. De Penguins wilden duidelijk wat goedmaken, want ze verslonden de Crunch; 6-1 was de uitslag. Daniel Sprong nam zijn ploeg op sleeptouw met een goal en twee assists! Een mooie afsluiting van het drukke weekend.

Sprong in top tien

Hoewel de club hoopte op een betere record na tien dagen dan de 2-2-0 die het nu heeft, kan het tevreden zijn over de prestaties van Sprong. In elk duel wist onze landgenoot een puck tegen de touwen te krijgen en is hij na vier wedstrijden clubtopscorer met vier goals en twee assists. Daarnaast staat hij met zijn zes punten op een gedeelde achtste plek op de topscorerslijst van de AHL. Met zijn vier goals staat hij zelfs gedeeld tweede op de doelpuntenranking!

Previous AHL Update: Daniel Sprong schittert
Next Tampa Bay wint topper in Atlantic van Detroit, Kucherov on fire