Texas Stars en Toronto Marlies winnen ook wedstrijd twee in de AHL Conference Finals

Na game vijf van Vegas tegen Winnipeg in de NHL ging onze redacteur Cor Machielsen niet naar bed maar gewoon door met de Conference Finals in de AHL. Ook daarvan brengt hij jullie weer op de hoogte.

Rockford Icehogs – Texas Star 2-3 OT

Na zes minuten was het John Hayden, die de Icehogs op voorsprong schoot. Jason Dickinson maakte de gelijkmaker voor de Stars met een schot vanuit de rechter kant na 23 minuten speeltijd. Een schot van afstand van Brent Regner tussen veel spelers door, vond de achterkant van het net tijdens een powerplay situatie in minuut 28. En  zo kwam Texas op een 2-1 voorsprong.
Rockford kwam op gelijke hoogte, nog geen drie minuten later door (de AHL play-off topscoorder) Chris DiDomenico vanuit ook een powerplay situatie.

In de derde periode werd er niet meer gescoord waarna de overtime de beslissing moest brengen. Curtis McKenzie was daarin succesvol voor de Stars in wederom een powerplay situatie, en zette daarmee de stand in de serie op 2-0.

Lehigh Valley Phantoms – Toronto Marlies 2-3 OT

Mark Friedman zette de Phantoms op het bord in de zevende minuut tijdens een drie tegen twee situatie.
De Marlies maakte gelijk met een powerplay goal. In minuut negen omdat Trevor Moore een schot van richting veranderde.

Nadat er niet gescoord werd in de tweede periode, was het Lehigh Valley wat weer de voorsprong pakte na 45 minuten toen Mikhail Vorobyev een keihard schot afvuurde wat het net liet bollen. De voorsprong duurde maar 23 seconden want Carl Grindstorm op snelheid was niet te stoppen en kon zo de gelijkmaker scoren.
Ook hier ging dus overtime de beslissing brengen.
De held van de dag werd Miro Aaltonen die een mooie aanval bekroond zag worden met de game winning goal na een mooie pass van Andreas Johnson. Daarmee zette hij ook de Marlies op een 2-0 voorsprong.