Texas Stars op matchpoint tegen de Rockford Icehogs in de AHL


Onze AHL watcher Cor Machielsen keek mee naar de derde wedstrijd van de Western Conference Final en zag een comeback van Rockford. In overtime sloegen de Stars echter alsnog toe.

Texas Stars – Rockford IceHogs 6-5 OT

Er werd in de eerste periode al vijf keer gescoord, en het begon met een goal voor de Icehogs van Chris DiDomenico binnen vijf minuten. De Stars antwoordden vanuit een powerplay situatie van vijf tegen drie en het was Curtis McKenzie die de gelijkmaker produceerde. John Hayden zette Rockford weer op voorsprong tijdens een delayed penalty situatie, maar Justin Dowling en “Dolle Dries” Sheldon Dries maakte beiden een goal in een tijdsbestek van 68 seconden. Nadat de rookwolken waren opgetrokken stond er 3-2 voor de Stars op het bord.

De Icehogs controleerden de tweede periode, met een schoten op doel verhouding van zestien tegen zes. Zij maakten ook de terechte goals, via Gustav Forsling en Luke Johnson, zodat de mannen uit Rockford met een 4-3 voorsprong aan de laatste periode konden beginnen.

Het duurde tot de 49e minuut toen wederom “Dolle Dries” Sheldon Dries de 4-4 binnen tikte, maar daarmee was het nog niet klaar. In zijn allereerste wedstrijd voor de Stars scoorde Austin Fyten vijf minuten voor tijd de 5-4 voor de Stars. In minuut 57 ging de Icehogs goalie eruit en dit leverde nog succes op ook. Een afstandsschot van Cody Franson zorgde 50 seconden voor tijd voor de 5-5, zodat overtime de beslissing moest gaan brengen.

En daarin was het wederom Curtis McKenzie die toesloeg. Zijn schot werd van richting veranderd via een stick van een Rockford verdediger en de puck sloeg over de blocker van goalie Collin Delia in het net. Hij zette daarmee de Texas Stars op matchpoint in de strijd voor een plek in de finale van de Calder Cup.

Previous Washington verdiend langs Tampa Bay
Next Vice voorzitter DEB Marc Hindelang pleit in het voordeel van de Tilburg Trappers.