Vice voorzitter DEB Marc Hindelang pleit in het voordeel van de Tilburg Trappers.


Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

Eishockey-online.com had voorafgaand aan het WK ijshockey in Denemarken een interview met de vice voorzitter van de Deutscher Eishockey Bund Marc Hindelang. In dat interview deed hij een aantal opmerkelijke uitspraken m.b.t. de situatie over de Tilburg Trappers en de Oberliga. Onze Heimat taalexpert Cor Machielsen heeft ze even op een rijtje gezet voor jullie.

Komen we bij de Oberliga. De Tilburg Trappers zijn voor de derde keer op rij kampioen geworden. Wat is jouw mening m.b.t. het thema Tilburg?

Een absoluut voorbeeld als club. Als alle Duitse clubs in de Oberliga net zoveel spelers met deze kwaliteiten zou voortbrengen, hadden wij wat zorgen minder.

De kritiek op de deelname van de Hollanders is erg hoog. Men spreekt zelfs van concurrentievervalsing. Moet men Tilburg voor komend seizoen een recht op promotie geven?

Met dit thema is er te veel polemiek en met betrekking tot het begrip concurrentievervalsing daar stoor ik mij zeer erg aan. Weet je wat ook concurrentievervalsing is? Dat er clubs meedoen die nog niet hun borg hebben betaald. Toen de Oberliga Nord op omvallen stond, en de toekomst zeer onzeker was, hebben wij de Tilburg Trappers toegevoegd om de structuur te versterken. En dat is gelukt. En degene die nu vooraan staan om Tilburg eruit te knikkeren, moeten eens bij zichzelf te rade gaan, wat het voor de Oberliga betekent als Tilburg eruit stapt en ook financieel want het houdt dan ook in dat je twee thuiswedstrijden minder hebt.

Tilburg Trappers Moskitos Essen Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Onlangs is er een bespreking geweest en van de veertien clubs waren er maar twee tegen, waarvan er geen een bestuurslid was. Niemand daar had dus stemrecht. De andere clubs hebben zichzelf in de afgelopen seizoenen in een netelige positie gebracht, door te klagen over een verkeerde kleur broek en een ventilator die kapot was. Nogmaals, er bestaat geen twijfel over de club Tilburg Trappers. Die hebben de structuur en de kwaliteit om in de 2e liga te spelen en ik denk dat de tijd daar op korte termijn rijp voor zal zijn.

De Oberliga is verdeeld in Zuid, Noord en Oost. Welke is het sterkste?

In de top is er haast geen verschil, dan gaat het om kleinigheidjes die het verschil maken, echter in het Zuiden is de aanwas qua jeugd wat groter omdat daar de fundamenten beter zijn.

 

 

 

Previous Texas Stars op matchpoint tegen de Rockford Icehogs in de AHL
Next Face-Off Magazine: Onze trots voor alle ijshockeyfans!