Face-Off Magazine: Onze trots voor alle ijshockeyfans!


Face-Off Magazine IJshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Op 21 april zochten wij Chris Barneveld en Willem van de Kraak op bij Red Eagles Den Bosch. Het was het eerste interview in een reeks van niet minder dan 23 gesprekken. Komende zaterdag, amper een maand later, spreken wij Debby Hengst en Joep Leermakers voor het laatste verhaal dat verschijnt in het Face-Off Magazine. Hoofdredacteur Ed Versteeve neemt je mee in het verhaal achter het magazine, de aanloop, het ontwerp en de passie van de gehele redactie om het blad te maken.

TROTS

Waar ik ontzettend trots op ben, is het feit dat Face-Off binnen een zeer korte tijd omarmd is door de ijshockeywereld. Natuurlijk kun je nooit alles goed doen in de ogen van iedereen, dat is een utopie. We wilden vooral een eigen identiteit creëren, vlot, een tikkeltje brutaal, maar met 100% inzet voor -en met- de sport. Naarmate de lanceringsdatum van 3 september 2017 dichterbij kwam voor ons ijshockeyplatform, ben je toch vooral heel benieuwd hoe clubs, spelers, vrijwilligers, liefhebbers en supporters zullen reageren.

Ik kan stellen dat de reacties veelal/louter positief zijn geweest, en dat een ieder heeft gezien dat wij oprecht, onafhankelijk en met heel veel liefde en enthousiasme doen wat we doen. Maar ook de kritische noten of verbetertips waren meer dan welkom, daar worden wij sterker en beter van. We maken nog steeds elke dag de mooiste dingen mee. En zo kwam begin dit jaar het idee ter sprake om een magazine te maken. We merken dat er ontzettend veel behoefte is in Nederland en België aan exposure en erkenning van het ijshockey en wilden terugblikken op het afgelopen seizoen. En dan niet digitaal maar tastbaar, iets dat mensen kunnen doorbladeren in plaats van swipen.

PUZZELEN

De puzzel werd in maart gelegd; de oplage, de kosten, het geld dat wij vrij moesten spelen, en op een gegeven moment kom je op een punt dat je zegt ‘we gaan het nu gewoon doen!’. En dan komt het logistieke gedeelte, een deadline, en dus (een enorme) tijdsdruk. Terwijl het seizoen nog liep met de WK’s van Oranje en het WK in Denemarken, de KHL, de NHL, voor Daniel Sprong en genoeg nieuws om te volgen. Dat vraagt veel van het complete team, maar iedereen heeft zijn rol hierin gepakt. Sterker: we hebben in die tijd ook vier nieuwe teamleden mogen verwelkomen, het geeft ook aan dat Face-Off leeft en een bepaalde aantrekkingskracht heeft. Ook de nieuwe sterren leveren gelijk een bijdrage aan het blad.

Face-Off Magazine IJshockey
Alan van Bentem in gesprek met Jonathan van Osta en Oscar de Kunder voor het Face-Off Magazine (Foto: Arie Leeuwesteijn)

De grootste uitdaging zat in het bij elkaar krijgen van de spelers en speelsters voor de coverfoto en de aansluitende interviews. Alan van Bentem, Marée Dijkema, Ivy van den Heuvel en Savine Wielenga staan straks op de voorplaat, maar Ivy was met Oranje nog actief op het WK. Alf Philippen en Jenny Goessens hadden ook verplichtingen in Tilburg, Arie Leeuwesteijn moest ingevlogen worden voor de fotografie, en vanuit de redactie moesten Oscar de Kunder, Jonathan van Osta, Sven van der Oost, Cor Machielsen, Rik Bruijnius en ondergetekende ingevlogen worden om de gesprekken te voeren. Zaterdag 28 april lukte het allemaal in Gilze en dat was voor ons een enorme sprong voorwaarts!

INTERVIEWS

In een periode van 34 dagen zijn er duizenden kilometers afgelegd, waarin wij ook bij spelers thuis zijn geweest en kennis hebben gemaakt met hun vrouwen, vriendinnen en kinderen. Heel bijzonder om op die manier een ‘kijkje’ in het dagelijkse leven naast de sport te mogen krijgen. Alle gesprekken zijn in een ontspannen sfeer gevoerd, iedereen heeft direct ‘ja’ gezegd op ons verzoek om mee te werken aan het magazine, en het resulteert in fantastische, indrukwekkende, emotionele, spontane verhalen.

Face-Off Magazine IJshockey

Natuurlijk is er veel lol gemaakt met elkaar, maar het gesprek met Mitchell en Laura Riedijk heeft op mij persoonlijk de meeste indruk gemaakt. Jacco van Keulen en ik hebben ademloos naar het hartverscheurende verhaal omtrent Mace geluisterd, en er op de terugweg een traan om gelaten. Ook hun verdrietige verhaal was dit seizoen ‘een bepalende factor’, en wij zijn er trots op dat zij dit met ons en jullie willen delen. En wat te denken van het gesprek met John Versteeg en Manitas Demelinne? Om 19:30 uur traden Jacco, Cor en Sven het pand van Demelinne Hockey binnen, zij vertrokken pas om 0:30 uur. Een avond met de meest prachtige verhalen!

HET RESULTAAT

Inmiddels hebben John Kolen en Chris de Leeuw de eerste items vormgegeven in het magazine qua design. Ondanks dat het ‘nog maar’ de ruwe schetsen zijn, ben ik ontzettend enthousiast over de vormgeving. Een prachtig full colour ijshockeyblad, dat simpelweg niet mag ontbreken in jouw kast! Ik kan het vanuit mijn liefhebbershart niet anders omschrijven. Ook alle stukken die geschreven zijn, zijn stuk voor stuk prachtige verhalen, allemaal met hun eigen karakter en opzet. De personen achter de spelers komen heel mooi naar voren, maar ook de passie voor de sport van bijvoorbeeld Jeroen Grueter (NOS) en Manitas Demelinne. De line-up is fantastisch, waarin elke club aan bod komt!

Face-Off Magazine IJshockey

RELEASE DATUM MAGAZINE

Inmiddels breekt de tijd aan dat we dichterbij de deadlines komen. Op 1 juni a.s. moeten alle stukken uitgeschreven zijn door de redactie. John en Chris kunnen dan de puzzel leggen qua layout, waarin de grafische aspecten en de foto’s ingepast worden. In de week van 11 juni wordt de eindredactie toegepast, en 18 juni is de datum dat het blad naar de drukker gaat. Dit omdat de NHL play-offs dan ook zeker ten einde zijn en meegenomen kunnen worden.

Onze drukker, RRBB Print management in Purmerenddraagt de drukverantwoording voor het prachtige magazine. Het doel is dat het blad op zaterdag 7 juli op de mat valt, bij de mensen die voor 25 juni hebben besteld. Het kan zijn dat het 14 juli wordt als uiterste datum.

BESTELLEN DUS!

Doen! Bestel het magazine via DE WEBSHOP (KLIK HIER)want je mag dit blad simpelweg niet missen. Deze week wordt ook de verzendoptie ingebouwd voor het buitenland. Alles even op een rijtje:

  • Tot 1 juli is het blad voor €12,50 inclusief verzendkosten te bestellen, na 1 juli zal de verzending anders gaan en €4,15 bedragen
  • Moet het blad buiten Nederland bezorgd worden? Dan kost het magazine €19,95 inclusief verzendkosten (optie komt binnenkort beschikbaar). Dit tarief verandert niet na 1 juli.
  • 116 pagina’s full colour ijshockey op jouw mat! Waar de passie en het enthousiasme vanaf spat
  • 21 verhalen, plus de terugblikken op de seizoenen van de BeNe League, Oberliga, KHL, NHL en het seizoen van Daniel Sprong

Wij kijken er met onze gehele redactie naar het moment uit dat het blad bij de drukker van de pers afrolt! VAN ONS. VOOR JULLIE. 100% IJSHOCKEY!

Namens de redactie van Face-Off, alvast heel veel plezier met het Face-Off magazine, jaaroverzicht 2017-2018!

Ed Versteeve, Sven van der Oost, Jacco van Keulen, Christian de Leeuw, John Kolen, Marko Bok, Rik Bruijnius, Reginald Delmarche, Tim Gerth, Rowdy van Grieken, Jeroen de Groot, Luuk Houben, Oscar de Kunder, Cor Machielsen, Bram Niewold, Jonathan van Osta, Christian Pierre, Patrick van Rijswijk, Richard de Weijze en Jurjen Westra

Previous Vice voorzitter DEB Marc Hindelang pleit in het voordeel van de Tilburg Trappers.
Next Washington Capitals na 20 jaar terug in Stanley Cup Finale!