Washington Capitals na 20 jaar terug in Stanley Cup Finale!


Washington Capitals

Vannacht stond Game 7 op het programma tussen Tampa Bay Lightning en Washington Capitals. Het werd een knaller van een finale. Ed Versteeve praat jou bij.

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 0-4

Washington vloog uit de startblokken in een volgepakte Amalie Arena in Tampa. Na amper een minuut kogelde Alex Ovechkin de 1-0 achter Andrei Vasilevskiy. De Caps raakten het ijzerwerk nog, maar gingen met een verschil van één goal het middenstuk in. Ondanks dat de Bolts daarin beter voor de dag kwamen en een enorme kans op de gelijkmaker misten, beslisten de bezoekers het duel. Andre Burakovsky strafte eerst een fout in de defensie van Tampa Bay af, en scoorde daarna ‘five-hole’ op een breakaway. Het duel was beslist en de empty net goal van Nicklas Backstrom was er één voor de statistieken.

Na twintig jaar is Washington Capitals terug in de Stanley Cup finale. De misgelopen missies van de afgelopen seizoenen zijn nog niet vergeten, maar Washington heeft iets om naar uit te kijken; de finale tegen Vegas Golden Knights start in de nacht van maandag op dinsdag.

Previous Face-Off Magazine: Onze trots voor alle ijshockeyfans!
Next David Quinn nieuwe hoofdcoach New York Rangers