David Quinn nieuwe hoofdcoach New York Rangers


New York Rangers heeft de nieuwe hoofdcoach gepresenteerd. David Quinn is aangesteld als opvolger van Alain Vigneault. Vigneault moest het veld ruimen na de tegenvallende prestaties in het seizoen 2017/2018.

NCAA

David Quinn, de 35e coach in de Rangers historie, is afkomstig van Boston University waar hij de afgelopen vijf jaar coach was. Voor het eerst in de franchise historie van de Rangers komt een nieuwe coach rechtstreeks uit de NCAA. Van Quinn is bekend dat hij goed kan werken met jonge spelers.

Gezien het feit dat de Blueshirts in een rebuild zitten en er veel ruimte is voor jonge talentvolle spelers is Quinn “de juiste man op de juiste plaats”, aldus GM Jeff Gorton. Hij voegde hieraan toe dat hij verwacht dat Quinn de Rangers fans weer winnend hockey laat voorschotelen.

Succesvol

Bij Boston University was hij zeer succesvol. Zo won Quinn tweemaal het kampioenschap in het Oosten en behaalde hij in 2015 de NCAA Final. In het seizoen 2012/2013 was de nieuwe Rangers-coach assistent bij Colorado Avalanche.

Previous Washington Capitals na 20 jaar terug in Stanley Cup Finale!
Next Toronto Marlies op matchpoint tegen Lehigh Valley Phantoms in de AHL