Toronto Marlies Eastern Conference kampioen, Rockford Icehogs wint opnieuw


Afgelopen nacht waren er twee wedstrijden in de AHL, voor wie gaat strijden om de Calder Cup. Onze AHL volger Cor Machielsen zag de Toronto Marlies de Lehigh Valley Phantoms een sweep geven en dus kampioen worden in de Eastern Conference. Rockford Icehogs won opnieuw van de Texas Stars, waardoor daar de stand 3-2 is in het voordeel van Texas in de Western Conference finale.

Toronto Marlies – Lehigh Valley Phantoms 3-1

De Toronto Marlies wonnen voor de vierde keer op rij en sweepten dus de Phantoms en claimden zo de Richard F. Canning trofee als Eastern Conference kampioen. Ook in wedstrijd vier lieten de Marlies er geen gras over groeien. Ondanks een veelvoud aan schoten op de goal van de Phantoms, boog goalie Alex Lyon nog niet in de eerste periode. Echter na twee minuten in de tweede periode werd hij geklopt door Andreas Johnsson vanuit een power-play situatie.

De Phantoms kwamen op gelijke hoogte door eveneens een power-play situatie. De goal werd gemaakt door Travis Sanheim. Al snel in periode drie namen de mannen uit Toronto weer een voorsprong. Wederom haalde Andreas Johnsson de trekker over. De laatste goal was een empty netter van Trevor Moore, zodat in het PPL Center het kampioenschap in de Western Conference gevierd kon worden.

Texas Stars – Rockford Icehogs 1-3

Het was maar aan één man te danken dat de Icehogs nog steeds kans hebben op een finaleplek om de Calder Cup. Net als de vorige wedstrijd was het wederom Jeff Glass, de goalie die maar liefst 40 van de 41 schoten van de Stars wist te stoppen in het BMO Harris Bank Center. Cody Franson en Luke Johnson zetten in periode één de Rockford Icehogs op een 2-0 voorsprong. In periode twee was het Roope Hintz die in de 29e minuut de 2-1 kon maken voor de Stars.

Dat in periode drie niet gescoord werd door Texas was een klein mirakel. De schotenverhouding was namelijk in die periode twaalf tegen twee, en in totaal 41 tegen 21, maar Jeff Glass hield stand. Voor de Icehogs vloog één van de twee schoten uit periode drie er wél in door David Kampf, zodat wedstrijd zes voor zondagavond op de rol staat. Of Rockford haalt er een game zeven uit, of de Stars kunnen zich op gaan maken voor de finale Calder Cup tegen Toronto Marlies.

Previous BeNe League Promovendus Sharks Mechelen presenteert nieuwe HeadCoach!
Next Face-Off op bezoek bij de U12-U14 selectiedagen in Tilburg