BeNe League Promovendus Sharks Mechelen presenteert nieuwe HeadCoach!


De geruchten deden al een tijdje de ronde, zou Sharks Mechelen al dan niet instappen in de BeNe-opzet en dus vonden we het tijd worden voor een verhelderend gesprek met de voorzitter, Gunter Bosmans, om meer te weet te komen van de plannen van zijn Sharks.

Pic : Odette Verdoes

Sharks op naar de BeNe League

“Zeven jaar geleden hebben we deze club opgestart als Cold Play Mechelen op onze kleine ijsbaan in Leest. 2 jaar geleden hebben we in onze nieuwe ijsbaan in Mechelen intrek genomen. De jeugdwerking, onder leiding van Jos Lejeune, draait op volle toeren en we zien dat we hier volop stappen zetten naar de toekomst toe. We hebben met ons Dames-team onder leiding van Coach Danny Gyesbreghs de Lady Sharks, het vice-kampioenschap in de Duitse 2de Liga Noord binnen gehaald. De voorbije 2 seizoenen wonnen we telkens het Divisie 1 –kampioenschap bij de Heren en ook in Divisie 2 werden we dit jaar kampioen. We hebben dit intern doorgesproken en het Bestuur, de entourage en de spelerskern wil, moet nu de volgende stap zetten. Mechelen wordt inderdaad de nieuwe BeNe League-deelnemer. We hebben de voorbije weken niet stilgezeten. Extra-sportief hebben we goede gesprekken gevoerd met onze partners, we hebben met Bauer een nieuwe partner inzake het materiaal en we verwachten kortelings onze nieuws shirtsponsor voor het komende seizoen te kunnen voorstellen.

 

foto : Odette Verdoes

Jesse Raekelboom debuteert als HeadCoach

Als Coach voor het kersverse BeNe League Sharks Mechelen hebben we voor Jesse Raekelboom gekozen. Brani Remen heeft vorig seizoen goed werk geleverd en de fundamenten in deze gelegd. Getuige daarvan onze Bekercampagne en de Titel in Divisie 1.

Jesse, net 40 jaar geworden, heeft als speler een top-carrière afgewerkt. Jaren bij Antwerp, Tilburg, Geleen en Leuven op het hoogste niveau gespeeld. Een dozijn WK’s afgewerkt met het Belgisch Team en de voorbije seizoenen hier in Mechelen actief, zowel als Captain op het ijs bij het Heren-team en ook als gedreven U19-Coach. En wat we van Jesse gezien, gevoeld hebben is top en we zijn overtuigd dat Jesse ook een mooie carrière als Coach tegemoet gaat hier bij ons in Mechelen. Jesse zal komend seizoen geassisteerd worden door Jos Lejeune, terwijl Danny Gyesbreghs de goede Coaching voor ons U19-team voor zijn rekening zal nemen.

Pic Sharks Mechelen

Uitbouw van de Sharks spelerskern met aandacht voor eigen jeugd

Met onze Mechelse kern met routiniers als o.a. Marek Ziarny, Joris Peusens, Jesse Raekelboom, Olivier Bouchard aangevuld met een Kristof Van Looy, Mike Gysbrechts, Daniel Budde, Wouter Vertommen en onze topscorer Martin Vachal hebben we vorig seizoen in de Beker van België-campagne al wat punten afgesnoept van Belgische BeNe clubs. Jesse en Joris hangen de schaatsen nu weliswaar aan de haak maar de toekomst, met onze eigen jongeren als Stefaan Swennen, Jakob Huyghe, Jente Wellens, Jano Vanderhulst of Onni Walden, die ongetwijfeld nog sterker zullen worden, zit goed. Die kern bieden we nu BeNe perspectieven!

En aangevuld met wat versterkingen gaan we ambitieus het komende seizoen in. We zullen vanaf speeldag 1, wat zeg ik, vanaf training nummer 1 werken aan ons doel: het binnenhalen van een play off-ticket. Of we dat halen, dat zien we wel. Maar deze ambitie en dit doel is wel duidelijk voor iedereen hier.
We willen inderdaad een vijftal nieuwe spelers aantrekken om de groep BeNe waardig te maken over drie spelerslijnen heen. De gesprekken zijn hiervoor volop aan de gang. We hebben eerst werk gemaakt van het extra-sportieve, met onze partners het budget veilig gesteld, de Coach getekend en gepresenteerd.

Samen sterk, samen Shark!

Nu kunnen we concreet met spelers die eventueel naar Mechelen willen ook ernstig aan tafel zitten. En ook hier spelen onze Coach Jesse, Jos Lejeune, als technisch verantwoordelijke, en Laurens Luykx, als operationeel verantwoordelijke, achter de coulissen een belangrijke rol. We willen een goede groep; op het ijs en in de kleedkamer, dus ook de karakters moeten ingepast kunnen worden. Dit geldt voor de Senior Sharks en ook voor onze jeugdteams; samen sterk, samen shark,” aldus een duidelijk gemotiveerde voorzitter Gunter Bosmans.

Previous Het fenomeen: de play-off baard
Next Toronto Marlies Eastern Conference kampioen, Rockford Icehogs wint opnieuw