Heerenveen wint, Den Haag bevestigd en Leuven in de reactie


Bene League

Zaterdag werden er drie wedstrijden gespeeld in de BeNe League. Geleen maakte de lange reis naar Heerenveen. Herentals deed Leuven aan en Den Haag ging op bezoek in Mechelen.

LEES OOK: Detroit en Winnipeg startten seizoen met winst

Unis Flyers Heerenveen –  Snackpoint Eaters Limburg  4 – 3 SO

De Flyers fans konden in de openingsminuut al juichen. Henri Ruotsalainen knalde, na welgeteld achtendertig seconden, de nul al van het scorebord. In het middenstuk kon Lars van Sloun een powerplay benutten en zo Geleen op gelijke hoogte knallen. Fin Ruotsalainen reageerde prompt met zijn tweede treffer van de avond. Dit deed van Sloun hem na en zo gingen beide teams een tweede maal rusten met een gelijke stand. Na amper eenentwintig seconden in de derde periode maakte Ruotsalainen zijn hattrick vol. Eaters herstelde dit snel via een individuele actie van Nick Guiney. In een zenuwslopend slotkwartier werd er niet meer gescoord. En ook in overtime bleken beide goalies, Martijn Oosterwijk en Denniz Mollen, te sterk. Zo ging het naar penaltyshots. Daar bleek Mike Collard de koelste Fries en stuurde zo Geleen met slechts één punt huiswaarts.

Chiefs Leuven – Heylen Vastgoed HYC   3 –  2

Alec James scoorde zijn eerste van het seizoen en bracht zo de Leuvenaars op voorsprong. Halverwege de eerste periode kon Dries Blockx de voorsprong voor zijn Chiefs verdubbelen. Net voor de eerste dweilpauze kon HYC, via Brent Bogaerts, op powerplay de aansluitingstreffer binnentikken. In een gelijkopgaande tweede periode werd er niet gescoord. HYC goalie Arne Waumans moest zich in de derde periode dadelijk omdraaien na een treffer van, alweer, captain Blockx. Acht minuten voor tijd knalde Roope Niskanen de aansluitingstreffer voor HYC binnen. Verder aandringen bracht HYC geen derde treffer en dus geen punten. Mooie reactie van de thuisploeg na de Haagse bolwassing en belangrijke driepunter voor Leuven Chiefs.

Dries Blockx foto : Robert Bos

Mechelen Golden Sharks – UltimAir Hijs Hokij   2  – 4

In de tweede wedstrijdminuut knalde Justin Evers de Golden Sharks al op achterstand. Even later verdubbelde Bjorn Willemse de voorsprong voor de bezoekers. Nog voor het kwartier scoorde Hijs nog twee maal. De nul drie kwam er via Jeffrey Melissant op powerplay. Even later scoorde Donovan de Zwart de vierde voor de Hagenezen. Kim Miettinen kon voor de Sharks tegen scoren. Halfweg de wedstrijd kon Stefaan Swennen zijn eerste BeNe treffer van het seizoen binnen knallen. In de tweede dertig minuten bleef de stand ongewijzigd. De Mechelse Sharks verliezen gehavend en niet onverwacht van Den Haag.
Bjorn Willemse foto : Robert Bos
Previous Detroit en Winnipeg startten seizoen met winst
Next Sprong nog steeds scratch, dertien goals in Minnesota