Sprong nog steeds scratch, dertien goals in Minnesota

Dag zeven van de NHL bracht ons veertien wedstrijden waarbij twee “Battles” werden gespeeld. De Battle of Ontario en de Battle of Alberta. Toronto won de Battle of Ontario. De Battle of Alberta door Calgary. Daniel Sprong was nog steeds een scratch bij Seattle en dertien goals bij de wedstrijd tussen Minnesota en Los Angeles.

Boston Bruins – Arizona Coyotes 6-3

Alweer voor de negentiende keer op rij versloeg Boston Arizona. Sinds 2010 hebben ze niet meer verloren van de mannen uit de woestijn. A.J. Greer was goed voor twee goals voor de Bruins.

Buffalo Sabres – Florida Panthers 3-4

De eindstand stond al na twee periodes op het bord. Matthew Tkachuk kwam tot een goal en een assist voor de Panthers.

Dallas Stars – Nashville Predators 5-1

Twee goals van Roope Hintz waren ruim voldoende om de 100% score te behouden voor de Stars.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 3-4

Na tien minuten was de wedstrijd al klaar. De nieuwe goalie Jake Campbell van de Oilers kon gaan zitten. Toen was de stand al 1-4. Vier treffers op elf schoten dan mag je niet meer meedoen.

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 6-7

Ook Wild goalie Marc-Andre Fleury kon gaan banken. Minnesota kwam terug tot 6-6 na 47 minuten maar dertig seconden daarna scoorde Adrian Kempe de game winning goal.

New York Islanders – Anaheim Ducks 7-1

De Islanders wonnen voor het eerst dit seizoen. Scott Mayfield en Robin Salo scoorde ieder twee goals.

New Jersey Devils – Detroit Red Wings 2-5

Detroit goalie Alex Nedeljkovic maakte 37 saves en hielp daarmee zijn team aan de overwinning. Captain Dylan Larkin had een goal en twee assists.

Philadelphia Flyers – Vancouver Canucks 3-2

Weer verspeelde de Canucks een 2-0 voorsprong. Na 53 minuten scoorde Travis Konecny de game winning goal en verzilverde de comeback van de Flyers.

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 6-2

Captain Sidney Crosby was weer goed voor drie punten (1G, 2A) en hielp daarmee zijn team aan een ruime overwinning tegen Tampa Bay.

San Jose Sharks – Chicago Blackhawks 2-5

Twee shorthanded goals van Sam Lafferty zorgde voor de eerste overwinning van Chicago en de vierde nederlaag op een rij van San Jose.

Seattle Kraken – Vegas Golden Knights 2-5

Ook bij Seattle was er een goalie wissel na een 0-5 tussenstand. Maar het was te laat om de wedstrijd nog te kunnen keren. Jonathan Marchessault zorgde met twee goals ervoor dat Vegas nog steeds ongeslagen bleef. Daniel Sprong zat nog steeds niet bij de selectie.

St. Louis Blues – Columbus Blue Jackets 5-2

Na veertig minuten was het 2-2 maar in de laatste periode maakte de Blues het verschil. Vladimir Tarasenko scoorde twee keer voor St. Louis.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 3-2

Op het moment dat Ottawa dacht dit levert in ieder geval een puntje op nadat Claude Giroux de 2-2 scoort in minuut 56 was daar nog Justin Holl die de punten in Toronto hield.

Washington Capitals – Montreal Canadiens 3-1

Alle goals werden gescoord in de tweede periode waarbij T.J. Oshie een goal en een assist afleverde voor de thuisclub.