Liège en Heerenveen pakken volle buit op doelpuntrijke zondag


Bene League

Op zondagavond moesten zowel leider Bulldogs de Liège als runner-up Unis Flyers Heerenveen aan de bak in de BeNe League. Aan de Maas ontving de leider een gehavend Golden Sharks Mechelen. Flyers trok naar de Belgische Kempen op bezoek bij een aarzelend gestart HYC Herentals. De wedstrijd tussen Geleen en Zoetermeer was afgelast in verband met een hoop zieken bij Zoetermeer.

LEES OOK: Sprong nog steeds scratch, dertien goals in Minnesota

Bulldogs de Liège vs Golden Sharks Mechelen  6 – 2

In eigen huis was de opdracht voor de Luikenaars duidelijk; de drie punten pakken. En van de start trok Liège naar voor. Het Luikse spel miste echter wat snelheid en precisie om de Sharks te ontwrichten. In de slotminuut van de openingsperiode kon Bryan Kolodziejczyk de thuisploeg dan eindelijk op voorsprong knallen. In het middenstuk kon Milan Jurik een afschamper simpel binnentikken. Na een enig mooie slalom voorbije drie Mechelse spelers en goalie, duwde Bryan Henry knap in voor de drie nul. In het slotstuk trokken de Bulldogs snel door dankzij treffers van Oscar Delbrassine en Yoren de Smet. De Mechelse coaching staff remde af met een time-out.

Halfweg de derde periode scoorde Sloveen Jurik zijn tweede met een beheerste deviatie. Een uitgedund Mechelen werd beloond voor zijn niet aflatende inzet. Vadim Gyesbreghs scoorde met een knappe wrap-around. Twintig seconden voor tijd werd een snelle counter hard ingeknald door Verners Egle. Leider Luik deed wat moest tegen een gehavend maar dapper Mechelen.

Bryan Henry                                                          foto : Bulldogs de Liège

Heylen Vastgoed HYC – Unis Flyers Heerenveen  1 – 7

De verrassende openingstreffer werd door Ville Saloranta op powerplay in de derde minuut gescoord. Halfweg de periode kon Roope Nikkila de gelijkmaker aantekenen. Halfweg de tweede periode konden de Flyers binnen de drie minuten drie keer scoren. De manmeer-situaties werden door Lennart Vosmer en Mike Collard succesvol benut. Tussendoor prikte ook Dave van den Bos nog een puck voorbije HYC goalie Arne Waumans. In de slotperiode stelden de bezoekers uit Heerenveen de driepunter helemaal veilig. Treffers van Jasper Nordemann, Henri Ruotsalainen en nogmaals Nikkila bezorgden HYC nog een fikse thuispandoering.

#19 Roope Nikkila Foto: Robert Bos

 

 

 

 

 

Previous Sprong nog steeds scratch, dertien goals in Minnesota
Next Sprong verliest met Seattle, Arizona verslaat Toronto