Sprong verliest met Seattle, Arizona verslaat Toronto

Dag acht van de NHL bracht negen wedstrijden waarbij Daniel Sprong zijn visumproblemen heeft opgelost en bijna veertien minuten op het ijs stond. Seattle verloor met 5-1 van Carolina. Arizona won voor het eerst in het nieuwe seizoen en wel op bezoek in Toronto. En Detroit en Pittsburgh verloren hun eerste punt door te verliezen in overtime.

Boston Bruins – Florida Panthers 5-3

Boston blijft ongeslagen mede dankzij twee treffers van Jake DeBrusk.

Dallas Stars – Winnipeg Jets 4-1

De derde overwinning op een rij voor de Stars. De game winning goal kwam van Jani Hakanpaa.

Detroit Red Wings – Los Angeles Kings 4-5 OT

Het eerste puntverlies voor Detroit. 41 seconden voor tijd scoorde Detroit de 4-4 via Oskar Sundqvist. Echter het extra punt ging mee naar L.A. door een overtime goal van Phillip Danault die zijn tweede van de avond scoorde.

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 3-6

Ook Minnesota heeft nog niet kunnen winnen en kreeg de derde nederlaag op rij voor hun kiezen. Kampioen Colorado had met Nathan MacKinnon en Valeri Nichushkin twee spelers die beide een keer scoorde en twee assists hadden.

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 3-2 OT

Drie unanswered goals van de Canadiens bezorgde Pittsburgh het eerste puntverlies. Kirby Dach scoorde met een man meer op het ijs in overtime de game winning goal.

New York Rangers – Anaheim Ducks 6-4

Vier punten voor zowel Artemi Panarin (1G, 3A) en Mika Zibanejad (2G, 2A) van de Rangers.

Seattle Kraken – Carolina Hurricanes 1-5

Mer Daniel Sprong die nu zijn eerste wedstrijd speelde verloor Seattle van Carolina. Andrei Svechnikov scoorde twee goals voor de Hurricanes.

Toronto Maple Leafs – Arizona Coyotes 2-4

De Leafs verloren thuis van Arizona wat voor de eerste keer won. Het leek voor Toronto een puntje op te leveren toen 49 seconden voor tijd Alexander Kerfoot scoorde maar die werd afgekeurd in verband met een had pass. Shayne Gostisbehere scoorde een minuut en drieëndertig seconden voor tijd de game winning goal via een powerplay.

Washington Capitals – Vancouver Canucks 6-4

Voor de derde keer op een rij verspeelde Vancouver een twee goals voorsprong in de derde periode. Alexander Ovechkin scoorde twee goals. Nog twintig te gaan en hij komt op de tweede plaats in de NHL topscoorderlijst, want dan is hij Gordie Howe voorbij die op 801 staat.