Nederland verliest ook van Litouwen maar scoort wel

Nederland

Wedstrijd drie op het IIHF wereldkampioenschap divisie 1B gaat tussen Nederland en Litouwen. Nederland heeft al twee wedstrijden verloren en nog niet gescoord. Gaat Nederland vandaag wel scoren in de Twinsbet Arena? Ja, dat deden ze maar het was niet genoeg voor de winst.

Litouwen – Nederland 3-2

De eerste periode was Litouwen de bovenliggende partij gezien het aantal schoten op doel 8-om-2 maar goalie Ruud Leeuwesteijn hield de wedstrijd in de eerste periode op 0-0. Meteen in de eerste minuut van de tweede periode scoorde Jay Huisman de 1-0 voor Nederland op de derde rebound. Maar helaas kon Oranje de voorsprong niet lang vasthouden. Mark Kaleinikovas kon twee minuten later al vanaf de face-off cirkel de 1-1 maken. Oranje was lange tijd de betere ploeg maar moest toch een achterstand slikken na veertig minuten. Nerijus Alisauskas fakete een pass maar schoot op doel vanaf de blauwe lijn. Ruud Leeuwesteijn dacht de puck te vangen maar die viel helaas voor Nederland toch in het doel.

Litouwen bouwde de score uit halverwege de derde periode. Mark Kaleinikovas liet een keihard schot los wat gestopt werd maar op de rebound was het Ugnius Cizas die de puck in het doel kon schuiven. Met nog zes minuten te spelen maakte Lennart Vosmer het weer spannend. Hij schoot vanuit een onmogelijke hoek langs een minuscuul gaatje tussen de paal en de schouder van goalie Faustas Nauseda.

Fotto: Lennart Vosmer scoorde

Een slotoffensief zat er niet meer in voor Nederland met de goalie van het ijs want twee minuten voor tijd pakte Oranje de too many men penalty. MVP van Nederland werd goalie Ruud Leeuwesteijn.