Florida door, Dallas trekt stand gelijk tegen Vegas


Florida
foto: twitter Florida Panthers

The sunshine state war is over in de NHL play-offs eerste ronde. De Panthers scheurden Tampa Bay Lightning gisteravond in periode drie helemaal aan stukken: 6-1 en wonnen de serie dus met 4-1. En dat noemen ze dan een gentlemen sweep.

tekst gaat verder onder de video

In Vegas gaven de Glitterridders tot twee keer toe en voorsprong weg en daarmee ook de winst in game four. Dallas rechtte haar rug en sleepte de tweede overwinning op rij uit het vuur: 2-4. Daarmee is het nu 2-2 in de serie. Zowel de Knights als de Stars hebben nog geen thuiswedstrijd gewonnen.

LEES OOK: Rangers sweept Capitals, Vancouver, Colorado, Edmonton op matchpoint

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 6-1 (FLA wint series 4-1)

Na een Houdini-achtige ontsnapping van Tampa in game four viel in de vijfde wedstrijd dan toch het doek voor de Bolts. De Lightning-fans zullen periode twee als sleutelmoment aanwijzen waarin een goal van Tampa’s bionische man Mikhail Sergachev werd afgekeurd nadat Florida-coach Paul Maurice de treffer aanvocht wegens goalie-interference door Sergachevs teammaat Anthony Cirelli. Kijk zelf de video maar terug, is dat werkelijk een overtreding? Tampa’s coach John Cooper reageerde met ingehouden woede maar was overduidelijk not amused met die beslissing die de Bolts van de 2-2 beroofde.

Het was een heel ander geval dan in periode één na een treffer van diezelfde Anthony Cirelli (bij een 0-0 stand). Zijn teamgenoot Anthony Duclair stond overduidelijk in de blauwe cirkel en bracht Panthers-goalie en uitblinker Sergei Bobrovsky (31 saves, 0.969%) echt uit balans. Is Florida dan gematst? Nee hoor, in periode drie gooiden de Lightning hun eigen glazen in met slordig spel, onhandig puckverlies en een wanhopige empty net-strategie. De katers bleven scherp en strafte elk zwak moment genadeloos af. Alexander Barkov en Carter Verhaeghe (allebei twee goals en een assist) waren de scherpschutters van dienst. Florida was drie periodes lang top. Tampa twee. Daar win je geen play -off-serie mee. De volgende ronde wordt een absolute heksenketel: daar treffen de Panthers de Boston Bruins of de Toronto Maple Leafs.

tekst gaat verder onder de video

 

Vegas Golden Knights – Dallas Stars 2-4 (stand in de series 2-2)

Thuisvoordeel? Dat kennen de Knights en de Stars blijkbaar niet. Na vier matches is het 2-2 en geen van de teams heeft nog een thuiswedstrijd gewonnen. Toch heeft Dallas een psychologisch voordeel. De laatste twee wedstrijden in Vegas hebben de Stars namelijk gewonnen. De boys from Sin City dachten na hun de opvallende 0-2 voorsprong in de serie het in de eigen T-Mobile-Arena wel even af te maken. Maar na gisteren kunnen ze weer vanaf nul starten. Tot twee keer toe gaven de Knights een voorsprong weg en nu drukte Dallas zo hard door dat ze het in de reguliere speeltijd afmaakten.

De over mijn lijk-mentaliteit van Dallas werd het best belichaamd door Dallas-center Roope Hintz (goal). Hij blokte met gevaar voor lijf en leden een kiezelharde one-timer van Vegas-defenseman Noah Hanfin en raakte daarbij geblesseerd. Maar Hintz stapte niet van het ijs, sterker nog, hij mengde zich kort na zijn blok-actie in een duel om de puck en schoof die vervolgens met nog 82 seconden op de klok in het lege Vegas-doel: 2-4 en game over. Dallas-goalie Jake Oettinger (32 saves, 0.941%) en Wayne Jonhnston (goal) waren de felst schijnende Stars on the ice. Back tot Dallas voor game five met een 2-2 stand in de serie.

 

Previous Rangers sweept Capitals, Vancouver, Colorado, Edmonton op matchpoint
Next Nederland verliest ook van Litouwen maar scoort wel