Rangers sweept Capitals, Vancouver, Colorado, Edmonton op matchpoint


Foto: Twitter New York Rangers

De New York Rangers sweepten de Washington Capitals in eerste ronde van de NHL play-offs. wat natuurlijk de eerste hand shake line betekende van deze play-off serie.

Vancouver Canucks, Colorado Avalanche en Edmonton Oilers staan op matchpoint.

LEES OOK: Toronto wankelt tegen Boston, Islanders, Lightning overleven matchpoint

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 5-1

De Jets zijn gecrasht. De aanvalsmachine uit Colorado opende periode één met een spervuur aan schoten op Winnipegs topgoalie Conor Hellebuyck (26 saves, 0.867%). Het was zijn verdienste dat het na 12 minuten nog maar 1-0 was voor de Avalanche. Artturi Lehkonen (goal en assist) bracht op fraaie wijze Colorado op voorsprong. De gelijkmaker van Jets-defenseman Nate Schmidt kwam twee minuten later uit de lucht vallen. De laatste zeven minuten van die periode kreeg Winnipeg kans op kans om de voorsprong te pakken. Colorado-goalie Alexander Georgiev (26 saves, 0.963%) gaf echter geen krimp. Na periode twee was het klaar. Onder aanvoering van Cale Makar (goal en assist) en uitblinker Valeri Nichushkin (hattrick) rolde de Avalanche de arme spelers van Winnipeg het ijs af: 4-1.

Hellebuyck werd door Jets-coach Rick Bowness na die tweede periode van het ijs gehaald. Colorado nam in periode drie gas terug en geloofde het wel. Jets’ tweede goalie Laurent Brossoit (vier saves) kon met gemak zijn goal schoon houden. De 5-1 voor Colorado viel vlak voor tijd tijdens een empty net-situatie. Het is nu 3-1 voor Colorado in de serie. De Jets gaan een doodstrijd tegemoet.

Washington Capitals – New York Rangers 2-4

De Rangers hebben de Capitals uit hun lijden verlost. Nooit kon Washington ook maar enigszins aanspraak maken op een winstpartij. New York haalde bij de eerste de beste gelegenheid direct de trekker over; in game vier verloren de Capitals voor de vierde opeenvolgende keer. De Rangers die Washington naar het graf begeleidden waren Artemi Panarin (goal en een assist), de tovenaar van New York Mika Zibanejad (twee assists) en hun topgoalie Igor “de verschrikkelijke” Shesterkin (23 saves, 0.920%). Deze clean sweep vertelt ons vooral dat Washington in verval is. Er zal doorgeselecteerd moeten worden. Tom Wilson komt alleen nog in beeld bij een grove overtreding, Alex Ovechkin (wederom nul schoten op doel) lijkt moegestreden. Zowel op offensief als defensief terrein moeten de Capitals gaan bouwen.

 

Nashville Predators – Vancouver Canucks 3-4 OT

Tsja, paniek is een slechte raadgever. Die wijsheid is blijkbaar nog niet doorgedrongen in Nashville. Bij een 3-1 voorsprong in periode drie en helemaal niets aan het handje presteerden de roofdieren het om twee tegengoals te krijgen. Dat gebeurde terwijl de Canucks met een empty net speelden. De kansen voor Nashville om dat lege net te vullen met een puck waren legio maar werden allen schromelijk gemist. Het paniekerige verdedigen  door de Predators in de laatste twee minuten deed de rest. Acht seconden voor tijd maakte scherpschutter Brock Boeser (hattrick) de 3-3 voor de Canucks. In overtime klungelden de Predators rustig verder en kon Orka Elias Lindholm (goal en een assist) lekker makkelijk de overtime-winner scoren. Nashville gaf deze overwinning cadeau aan de Canucks. Wellicht daarmee ook de gehele serie? Game five zal het uitwijzen. Op naar Vancouver.

 

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 0-1

Aan de hand van Oilers-goalie en man of the match Stuart Skinner (shutout met 33 saves) pakte een sober Edmonton de cruciale overwinning en leidt de serie nu met 3-1. Het waren ongekende taferelen in L.A. De Oilers kwamen niet verder dan slechts dertien (!) schoten op goal. Maar daarvan ging er wel één in het netje van Kings-goalie David Rittich (12 saves, 0.923%). Uiteraard waren de masterminds van Edmonton betrokken bij die treffer. Leon Draisaitl (assist) en Connor McDavid (assist) brachten Evan Bouchard (goal) in stelling in periode twee. Dat bleek genoeg voor de overwinning. De rouwkaarten voor L.A. worden al gedrukt. Wordt game five uitstel van executie of kan de botoxadel daarna op vakantie?

 

 

Previous België wereldkampioen divisie II B na winst op Georgië
Next Florida door, Dallas trekt stand gelijk tegen Vegas