België wereldkampioen divisie II B na winst op Georgië


Foto: Wereldkampioen België

De laatste wedstrijd voor België op het IIHF wereldkampioenschap 2B tegen Georgië. Als Georgië in reguliere speeltijd wint zijn zij wereldkampioen iedere andere uitslag dan is België wereldkampioen. Het werd 4-2 en België is wereldkampioen.

LEES OOK: België op jacht naar goud na winst op Nieuw-Zeeland 

Georgië – België 2-4

Het begon al slecht voor de Belgen. Al snel kreeg Georgië een powerplay en daar profiteerden zij van. Oliver Obolgogiani wist de openingstreffer te scoren. 29 seconden later lag ook de 2-0 al achter de Belgische goalie Jelle Lievens. Een schot vanaf de blauwe lijn werd dichtbij Lievens van richting veranderd door Ivan Shetsov. Gelukkig konden de Belgen nog voor de eerste break de aansluitingstreffer scoren. Arne van Espen zijn tegenstander verloor zijn stick en van Espen kon ongehinderd uithalen en de puck sloeg achter Ivar Starostin binnen.

België heerste in de tweede periode maar het duurde lag voordat goalie Starostin verslagen werd. Op de powerplay kwam Ben Coolen van achter de goal en deed hij een soort wrap around en daar rekende de goalie niet op. 28 seconden later pakte de Belgen de voorsprong. Vadim Gyesbreghs kon op assist van Oliver de Croock tegendraads scoren. Met deze stand na veertig minuten is België wereldkampioen. België kwam ook in de derde periode niet in gevaar en werd wereldkampioen in divisie II B en volgend jaar spelen ze in divisie II A.

Foto: Belgie wereldkampioen
Previous Nederland verliest van Oekraïne met 4-0
Next Rangers sweept Capitals, Vancouver, Colorado, Edmonton op matchpoint