Nederland verliest van Oekraïne met 4-0

Wedstrijd twee voor Nederland op het IIHF divisie 1B wereldkampioenschap tegen Oekraïne leverde wederom een nederlaag op. Oekraïne bleek veel te sterk. Mede dankzij goalie Martijn Oosterwijk werd het een redelijke te billijken nederlaag want Oekraïne is een van de favorieten in deze divisie.

Oekraïne – Nederland 4-0

Na zes minuten mocht Kilian van Gorp naar de strafbank voor tripping. Een minuut later was de 1-0 gevallen. Het eerste schot van Stanislav Sadovikov kon nog gestopt worden door goalie Martijn Oosterwijk maar de rebound vanaf de rand van de face-off cirkel door een mêlee van spelers geschoten door Pylyp Pangelov-Yuldashev zag Oosterwijk te laat aankomen. Na tien minuten gingen de teams weer naar de kleedkamers. Er zaten wat gaten in het ijs langs de boarding.

tekst gaat verder onder de foto

Na de gedwongen pauze was het de powerplay die nog er nog stond voor Nederland maar men kon geen echte kansen produceren. Dat deed wel Oekraïne. Op een uitbraak kon Igor Merezhko de 2-0 maken. Halverwege de wedstrijd werd het 3-0 voor de Oekraïners. Precies één seconde na de powerplay die men kreeg na een tripping penalty voor Finn Filippini kon Viktor Zakharov bij de tweede paal de 3-0 scoren.  De schotenverhouding na veertig minuten was 32-om-11.

In de derde periode werd het ook nog 4-0 door Olexander Peresunko. Op een seconde na was het net geen shorthanded goal voor Oekraïne. Nederland had in de wedstrijd totaal 15 schoten op doel maar net zoals tegen China wist men ook tegen de Oekraïense goalie Eduard Zakharchenko niet te scoren. Zakharchenko pakte met vijftien saves een shutout. MVP van Nederland Martijn Oosterwijk.

Previous Toronto wankelt tegen Boston, Islanders, Lightning overleven matchpoint