Texas Stars en Toronto Marlies op voorsprong in AHL Conference Finals

Onze AHL redacteur Cor Machielsen neemt u mee naar de eerste wedstrijd van de AHL Conference Finals tussen de Texas Stars en Rockford Icehogs Western en Lehigh Valley Phantoms tegen de Toronto Marlies in de Eastern Conference finale.

Rockford Icehogs – Texas Stars 2-4

In het H-E-B Center in Cedar Park werd de eerste wedstrijd gespeeld met 6150 toeschouwers in de Western Conference Finale tussen de Rockford Icehogs en de Texas Stars. Texas ging voortvarend van start met een vroege goal in de vierde minuut door Curtis McKenzie. De Zweed Carl Dahlstrom zette na een vlotte aanval in een powerplay situatie de Icehogs op een 1-1 stand. Lang konden ze daar niet van genieten want na een schitterende pass van Denis Gurianov maakte op de breakaway Roope Hintz de 2-1 slechts een minuut na de gelijkmaker. In de tweede periode was het Chris DiDomenico die na een rebound voor de 2-2 zorgde. Texas kwam na 28 minuten weer op voorsprong door een power play goal. Dit keer gescoord door Remi Elie. Toen “dolle Dries” Sheldon Dries er in minuut 47 4-2 van maakte was het verzet van de Icehogs gebroken en pakten de Texas Stars de 1-0 voorsprong in de finale.

Lehigh Valley Phantoms – Toronto Marlies 3-4

In het Ricoh Coliseum met 7931 toeschouwers werd de eerste wedstrijd gespeeld van de Eastern Conference Final in de AHL tussen de Lehigh Valley Phantoms en de Toronto Marlies.
Miro Aaltonen zette met twee goals de Marlies op een 0-2 voorsprong. De Phantoms kwamen ijzersterk terug door drie goals op rij te scoren. Philippe Myers vanuit een power play situatie, Tyrell Goulbourne, en wederom vanuit een power play Chris Conner. Laat in de tweede periode was het Ben Smith met de gelijkmaker.  Vroeg in de derde periode zette Adam Brooks de Marlies weer op een 3-4 voorsprong waarna Garret Sparks, de goalie van de Marlies, zijn doel verder schoon hield en zodoende de 1-0 voorsprong veilig stelde in de finale.