Tampa Bay op matchpoint na eerste thuiszege in Conference finale


Stanley Cup Playoffs NHL

Vannacht stond game five tussen Tampa Bay Lightning en Washington Capitals op het programma. De Bolts wonnen als eerste een thuisduel in deze finale, en kwamen op matchpoint. Ed Versteeve blikt terug.

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 3-2

Met een 2-2 stand keerden beide teams vannacht terug in de Amelie Arena, waar beide teams twee maal een uitzege boekten tot nu toe. Tampa Bay kwam furieus uit de startblokken; na negentien tellen lag de puck tegen de touwen. Op een prachtige one handed assist van Ryan Callahan, knalde Cedric Paquette raak. Halverwege de eerste periode strafte de thuisploeg een fout op de blauwe lijn van Washington af; Ondrej Palat vuurde strak raak langs Braden Holtby voor de 2-0.

Ook in het middenstuk kende Tampa Bay een vliegende start. Na 33 seconden zorgde Ryan Callahan met een frommelgoal voor de derde treffer. De Caps speelden zeker niet slecht, en kwamen vier minuten later via een knappe re-direct van Evgeny Kuznetsov op het scorebord. Het ijzerwerk voorkwam twee maal de aansluitingstreffer van Washington. Die kwam er uiteindelijk wel; op de welbekende manier knalde Alex Ovechkin anderhalve minuut voor tijd raak. Andrei Vasilevskiy trok vlak voor tijd met een prachtige save de zege over de streep voor Tampa Bay, waarmee de ploeg een 3-2 voorsprong neemt in deze Conference final.

Previous Zwitserland blijft verbazen, verslaat Canada in halve finale
Next Texas Stars en Toronto Marlies op voorsprong in AHL Conference Finals