Zwitserland blijft verbazen, verslaat Canada in halve finale


World Cup Hockey Denmark

Onze redacteur Cor Machielsen zag zijn favoriet Canada verliezen van Zwitserland, ondanks een schoten op goal verhouding in de derde periode van achttien tegen één. Zoals de Duitsers op de Olympische spelen verraste, zijn het nu de Zwitsers op het WK. Cor praat jullie weer bij.

Canada – Zwitserland 2-3

Zoals je zou verwachten was het Canada dat de meeste kansen creëerde, maar de eerste goal kwam op naam van de Zwitsers. Laat in de eerste periode had goalie Darcy Kuemper geen antwoord op een schot van Tristan Scherwey. In de 27e minuut was het Bo Horvat met de verdiende gelijkmaker via een identieke goal als de 0-1.

Daarna waren er twee power-play situaties in het voordeel van de Zwitsers en die werden beiden benut. In de 29e minuut was het Gregory Hofmann met de 1-2, en in de 44e minuut was het Gaetan Haas met de 1-3. Dat was ook het enige schot dat de Zwitsers afvuurde op de goal in de derde periode. Daarna was het alleen Canada wat aanviel, maar de Zwitserse goalie Leonardo Genoni hield met kunst en vliegwerk zijn goal schoon en maakte in totaal 43 saves. Tot minuut 58 toen Colton Parayko een vlammend schot losliet vanaf de blauwe lijn en zorgde voor de aansluitingstreffer. In de laatste minuten waren er wat kleine kansen voor Canada, maar de Zwitsers hielden standvastig stand.

De finale van het WK gaat tussen titelverdediger Zweden, en het verrassende Zwitserland.

Previous Zweden walst over Amerika heen in halve finale WK
Next Tampa Bay op matchpoint na eerste thuiszege in Conference finale