Zweden walst over Amerika heen in halve finale WK

Zweden

World Cup Hockey Denmark

Onze redacteur Cor Machielsen keek weer mee naar de eerste halve finale van het WK. Dit duel ging tussen Zweden en Amerika. Cor brengt jullie weer op de hoogte.

Zweden – USA 6-0

Hoewel de Amerikanen maar liefst 41 schoten afvuurden op de Zweedse goalie Anders Nilsson, weigerde hij te capituleren, en pakte dus een shutout met 41 reddingen. Zweden schoot maar twintig keer op de goal van Keith Kincaid, maar scoorde wel zes keer. Zweden kende vijf doelpuntenmakers. Viktor Arvidsson was belangrijk met twee treffers, Magnus Pääjärvi met een shorthanded goal en Patric Hornqvist had een power play goal. Adrian Kempe en Marcus Janmark-Nylan maakten het half dozijn vol. De Zweedse ploeg kan nu gaan afwachten wie het gaat treffen in de WK-finale vanuit de andere halve finale. Die wordt gespeeld tussen Canada – Zwitserland. De verliezer van die halve finale speelt de troostfinale tegen Amerika.

Previous Matchpoint voor Vegas Golden Knights tegen Winnipeg Jets
Next Zwitserland blijft verbazen, verslaat Canada in halve finale