Bulldogs de Liège, honger naar meer


Continental Cup 2022 ; Bulldogs in Istanbul.

Bulldogs de Liège heeft vorig seizoen een meer dan puik seizoen neergezet. Na een alweer spannende en sfeervolle Bekerfinale de Belgische Cup binnengerijfd. In de voorbije seizoen werd het net niet om ook in de BeNe League competie eindwinst te pakken. Zoals voorzitter Olivier de Vriendt op de ploegvoorstelling een maandje geleden echter herhaalde, overheerste echter fierheid op het verwezenlijkte.

LEES OOK: Mechelen Golden Sharks, werkend naar de top

Voortbouwen op een sterk fundament

“Inderdaad, zowel onze spelersgroep als ook onze enthousiaste supporters vierden onze tweede plek in de competitie.De fierheid van het gerealiseerde overheerste de ontgoocheling van het verlies. Het is duidelijk dat deze spelersgroep de harten van onze supporters verovert.  Onder leiding van onze captain Jordan Paulus spelen we energiek en enthousiast. De groep, die tactisch op punt gezet werd door Coach Uli Egen, heeft stappen gezet de voorbije twaalf maanden. En we werken verder aan de ontwikkeling van de groep. Het geraamte van het team met mannen als Mike Distate, Bryan en Andy KolodziejczykYoren de Smet, Bryan Henry en Frank Neven staat er. Kerels als Boet van Gestel, Loris Darques, Oscar Delbrassine of Levi Smeets zijn onvermurwbaar.

foto : Bulldogs de Liège

Ja, het vertrek van een Alex Bremer, een Mitch Cook of een Tomas Trnka zijn een aderlating. Anderzijds hebben onze drie nieuwkomers in de voorbereiding en in de Continental Cup bewezen dat zij aanwinsten zijn. Zowel op het ijs als in de kleedkamer hebben Milan Jurik, Cédric Delmarche en Olaf Schöningh zich perfect geïntegreerd.

Ook onze Beloften met o.a. Quentin Bollen, Julien de Vriendt, Benjamin Henrottay, Benjamin Balhan en Olivier Preud’homme zijn aan het groeien. En let op hé, we hebben nog verschillende tieners die flink trainen om straks in het eerste te kunnen meespelen. ”

Continental Cup, een beloning en een stimulans

De voorbereiding was intens. Perfect uitgestippeld door onze coaching staf en goed opgepikt door de groep. Onze trip vorige week naar Istanbul was ook een meerwaarde. Zowel qua ervaring alsook voor de spirit in de spelersgroep, een plus. Vijf dagen samen op pad. Drie intense wedstrijden op Continental Cup-niveau.

Winst, en de nul gehouden, tegen Barcelona en tegen Vilnius. Tegen Istanbul, met tien Russische spelers in de line-up, en een lokaal scheidsrechterstrio lukte winnen niet. Onze Troy Passingham werd uitgeroepen als best goalie van het toernooi. Als clubleiders waren we fier op onze groep na de nederlaag tegen de thuisploeg.

Troy Passingham                    foto : Bulldogs de Liège

Onze groep toonde tactische discipline, snelheid, conditie en volharding. Het was een super ervaring. En die willen we graag overdoen. Dus ja, we willen dolgraag die Belgische titel opnieuw binnenhalen. Ja, we willen dolgraag volgend jaar weer de Contintental Cup spelen. Ook in de Bene League willen we opnieuw hoog scoren. En we kijken uit naar de seizoenstart. Nu vrijdagavond naar Den Haag. En zaterdag onze eerste thuiswedstrijd tegen Eaters Geleen. Benieuwd ook naar de evolutie bij deze teams, natuurlijk. En uitkijkend naar sfeervolle wedstrijden met flink wat publiek!”

Previous Mechelen Golden Sharks, werkend naar de top
Next Seizoensopener BeNe League prooi voor Liège