Mechelen Golden Sharks, werkend naar de top


De groei bij Mechelen is een constante. Vanuit de kleine ijshal in de wei naar het mooie ISCM aan de rand van het kloppend hart van de stad Mechelen. Vanuit de Belgische Divisie 1 naar voorzichtige starter in de BeNe League. Ondertussen een stevige subtopper met blik naar boven. De dynamiek rondom de Golden Sharks is vaak discreet maar nooit aflatend. Dat stellen we ook in dit gesprek met Mechelen Team Manager, Laurens Luykx. 

LEES OOK: Leuven Chiefs, klaar voor een nieuwe start

Pak ervaring kwijt deze zomer

Ook dit tussenseizoen werd er op alle fronten flink gewerkt. De belangrijkste sponsors blijven ons trouw. We beseffen wel dat we onze budgetaire mogelijkheden moeten respecteren. Gekke dingen kunnen gewoon niet op budgetvlak. Op sportief vlak willen wij weer gewapend zijn voor een intens seizoen BeNe Liga met toch wat ambities in de Belgische Bekercompetitie. Na het vertrek van o.a. Jens Theunis, Mike Jansen, Kenneth Pittoors, Stef Vermeulen en boegbeelden Marek Ziarny en Timo Dewin was het duidelijk dat we werk voor de boeg hadden inzake spelerskern.

Marek ZIarny Mechelen Golden Sharks
Foto: Kurt Tops

Met de komst van goalie Wouter Peeters en verdedigers Arne van Espen en Jaron Blomme hebben we defensief vermogen in de ploeg. En vooraan hebben we met Egle Verners en Boris Adriaenssens erbij. Onze ervaren aanwinst Lester Brown heeft net een stevige enkelkwetsuur opgelopen en is nog een hele tijd out.

Sharks werkt verder aan de toekomst

We beseffen dat we een pak ervaring ingeboet hebben. Van de andere kant is de jeugd, de toekomst. En als je weet dat onze Coaching Staff goed werkt met het inpassen van onze eigen Future Sharks, komt het goed. Tieners als o.a. Alain Maescalck, Alen Filipovic, Elan Verryt, Eneas Palmaerts, Enrique De Meyere, Quinten Levecque, Tibo Palinckx of Diego Marrant staan garant voor een gouden Sharks toekomst”, knipoogt Luykx.

Vadim Gyesbreghs foto: Michel Delvaux

Met deze jongens en met kleppers in de line-up als Ben van den Bogaert, Jakob Huyghe, Mike Gysbrechts, Kim Miettinen en Vadim Gyesbreghs weten we dat we kunnen verrassen. We beseffen echter ook wel dat we niet voor de BeNe League titel zullen spelen. We willen wel op tijd onze rol spelen in het kampioenschap. Onze Head Coach, Danny Gyesbreghs, bijgestaan door Michel Eysermans, zag in deze voorbereiding dat ons spel en de resultaten wat wisselvallig bleken. De werkpunten zijn dus duidelijk voor ons allen.”

 

Previous Leuven Chiefs, klaar voor een nieuwe start
Next Bulldogs de Liège, honger naar meer