Leuven Chiefs, klaar voor een nieuwe start


De zomer van 2022 betekende in Leuven een flinke omwenteling bij de Chiefs. Extra-sportief werd met Erwin Lauwerysen een nieuwe voorzitter benoemd in opvolging van Sonia Vandooren. En de Leuvense ijsbaan veranderde van eigenaar. Luc Bursens heeft de fakkel overgedragen aan David Counye. De nieuwe eigenaar heeft al bevestigd dat het dak vernieuwd wordt na de winter,en dat David zelf een fervente ijshockey liefhebber en recreatiespeler is, zal ook het sportieve gebeuren op de Leuvense ijsbaan een boost geven.

LEES OOK: Nederland promoveert naar IIA via overwinning op Servië

Chiefs Voorzitter Erwin Lauwerysen en Coaches Joris Peusens en Quinten Franckx (vrnl)

Nieuwe dynamiek bij Chiefs Leuven

“Inderdaad en ook één van de factoren waarom ik het voorzitterschap heb opgenomen.” aldus Voorzitter Lauwerysen. “Ben overtuigd dat deze factor zal bijdragen  Leuven Chiefs terug op de kaart te zetten. Er staat heel wat in de startblokken. De ambitie is om Leuven Chiefs terug de grootste van het land te maken. We komen van ver. De jeugdwerking en het wervingsbeleid dat we nu aan het uitwerken zijn met het ganse bestuur moet deze ambitie helpen waarmaken. Eigenlijk willen we binnen drie jaar ons ledenaantal terug verdubbelen. We zijn een club waar een hele goede atmosfeer heerst. Dat zet zich ook door tot in de kleedkamer van ons eerste team. Daar merk je deze sfeer en dynamisme ook direct op. Het overgrote deel van onze Chiefs zijn regelrechte Leuvenaars. Jongens die hun opleiding ook hier hebben genoten. Het bewijst nog maar eens dat we toekomstperspectief aan onze jongeren willen blijven bieden. We gaan dit seizoen ook ernstig werken aan ons sponsorbeleid. Middelen die nodig zijn om de concurrentie met de grote ploegen terug aan te gaan. Zo zal ons BeNe team binnen enkele seizoenen terug meedingen naar de prijzen.”

foto : Leuven Chiefs

Nieuwe imports, een comeback kid en eigen jeugd

“Sportief gezien werken we verder met ons Coaching duo Joris Peusens en Quinten Franckx. Door het afhaken van onze “anciens” Dean Thurura en Pieter-Jan Wouters hebben we moeten schakelen. Met Valente Grayson en Magnuss Jäkobsons hebben we twee sterke spelers binnengehaald. Voorin zijn we blij met de comeback van Rino Dhondt.  En met de komst van Belgisch Jeugdinternational Flavio Deverchin. En uit de eigen jeugdrangen staan verschillende tieners te popelen om speelminuten af te dwingen in ons BeNe-team. Knapen als Stijn Raeymaekers, Niels Nijs, Ian Poukens of Alex Vanhove om maar enkele te noemen.

De voorbereiding verloopt goed. De groep werkt gedreven. De oefenwedstrijden bleken leerrijk voor het team en de staf. En natuurlijk zijn we gemotiveerd om aan een leuk BeNe League seizoen te beginnen. En benieuwd hoe het openingsweekend zal verlopen. Zaterdagavond starten we de competitie in eigen huis met een leuke affiche. Hijs Hokij Den Haag komt op bezoek. Zondagavond dan de derby in en tegen Sharks Mechelen.

 

Previous Nederland promoveert naar IIA via overwinning op Servië
Next Mechelen Golden Sharks, werkend naar de top