Nederland promoveert naar IIA via overwinning op Servië


De laatste wedstrijd van het IIHF wereldkampioenschap Divisie IIB ging om promotie naar Divisie IIA. Nederland heeft genoeg aan een gelijkspel na zestig minuten en Servië moet winnen in reguliere speeltijd.

LEES OOK: Kroatië wereldkampioen na winst op België

Nederland – Servië 4-0

De eerste periode begon met een aanvallend Nederlands team. Echter wist Servië twee keer te scoren maar beide goals werden afgekeurd. Beide goalies stonden goed te keepen. Voor Nederland stond in het doel Almer de Boer (Unis Flyers) en voor Servië Akim Padalica. Servië had de meeste schoten op het doel met negen om zes.

Beste periode van het toernooi?

De tweede periode was de beste periode van het Nederlandse team op dit wereldkampioenschap. Een aantal grote mogelijkheden kreeg men om de score uit te bouwen maar pas op de powerplay sloeg men echt toe. Pavle Stojanovic kreeg een interference penalty en Jay Huisman (HIJS Hokij) sloeg toe met een bekeken schot.

tekst gaat verder onder de video

Drie minuten later bouwde Nederland zelfs de score uit. Op assist van Jay Huisman die zijn eigen puck weer oppikte na een schot, was het dit keer Mike Collard (Flyers Heerenveen). Hij schoot recht voor de goal staand de puck snoeihard binnen.

tekst gaat verder onder de video

In de laatste twintig minuten was het eigenlijk na twee minuten klaar. Een vervroegd kerstcadeau van Marko Mladenovic die de puck zo in de stick van Rolan Loos (Limburg Eaters Geleen) schoof, die het buitenkansje uitstekend afmaakte.

tekst gaat verder onder de video

Tijdens een powerplay zes minuten voor tijd haalde de Servische coach Spiros Anastasiadis zijn goalie Akim Padalica naar de kant. Oranje maakte daar dankbaar gebruik van. Pim van der Meulen (Stjernen Hockey) kon de puck in het lege doel schuiven.

tekst gaat verder onder de video

De overwinning voor Nederland kwam niet meer in gevaar in de laatste vijf minuten. Goalie Almer de Boer kon na het geluid van de hoorn zijn net plat op het ijs gooien. Shutout alle 28 Servische schoten werden vakkundig gestopt.

 

Previous Kroatië wereldkampioen na winst op België
Next Leuven Chiefs, klaar voor een nieuwe start