Kroatië wereldkampioen na winst op België


De laatste dag van het IIHF Divisie IIB wereldkampioenschap. Gaat Kroatië kampioen worden en Nederland tweede zodat die ook promoveren?

Kroatië – België 4-2

Kan België Nederland helpen en Kroatië van de winst afhouden zodat Nederland bij winst op Servië de wereldkampioen is? Dat kon eigenlijk al na de eerste minuut in de prullenbak. Na 49 seconden lag de puck al in het Belgische net. De Belgische goalie Jelle Lievens (Somang Hockey Prep AAA) werd gepasseerd door Alex Dimitrijevic.

tekst gaat verder onder de video

In de dertiende minuut werd het 2-0 door een goal van Niksa Juric en drie minuten later was het al 3-0. Die goal werd gemaakt door Ante Bebek.

tekst gaat verder onder de video’s

Toch wist België ook nog te scoren twee minuten voor het einde van de eerste break. Lowie Vreys (Old Grizzlys) scoorde al zijn vijfde goal van het toernooi.

tekst gaat verder onder de video

In de tweede periode scoorde België na vijf minuten de aansluitingstreffer via Tijs Vreys (Old Grizzlys).

tekst gaat verder onder de video

Bruno Idzan bouwde de stand weer uit naar twee goals verschil. Dat was ook de tussenstand na veertig minuten.

tekst gaat verder onder de video

Ook qua schoten was het een close game na twee periodes. 23 om 22 in het voordeel van de Kroaten. In de derde periode was het duidelijk een overwicht voor de Kroaten. De schotenverhouding in de laatste twintig minuten was dertien om vier maar de score werd niet meer veranderd. Beide goalies hielden hun doel schoon. Met deze uitslag werden de Kroaten wereldkampioen.

 

 

Previous Nederland maakt het verschil in de derde periode en verslaat België
Next Nederland promoveert naar IIA via overwinning op Servië