Seizoensopener BeNe League prooi voor Liège


foto : Robert Bos

Drukbezochte seizoensopener in Den Uithof

Gisteravond openden de Nederlandse en de Belgische bekerhouders, UltimAir Hijs Hokij Den Haag en Bulldogs de Liège, de BeNe League-competitie 2022-2023. En wat een spannende en intense strijd heeft onze reporter ter plaatse, Michel Dijkhuizen, samen met quasi twee duizend hockeyliefhebbers mogen beleven.

LEES OOK: Bulldogs de Liège, honger naar meer

De opening van de wedstrijd begon gelijk goed, hoog tempo van beide kanten. Na iets langer dan twee minuten kreeg Joey Oosterveld in zijn verdedigingsvak de puck en stoomde op naar het aanvalsvak. Aan de achterkant van het doel van Troy Passingham passte Oosterveld naar links op Bjorn Willemse. Bjorn haalde verwoestend uit en scoorde zo zijn eerste goal scoorde voor Den Haag. Door vele straffen aan Haagse kant konden de Bulldogs goed de druk opvoeren. In de slotfase van de eerste periode kon Boet van Gestel de gelijkmaker via een five-hole knallen.

Veel straffen, weinig treffers

De tweede periode werd de strijd intenser. Heel wat werk voor referee Ramon Sterkens die veel straffen diende uit te delen.  De man-meersituaties werden niet benut mede dankzij sterk werk van beide goalies. Ook na periode twee bleef de stand steken op 1-1.

Bryan Henry
foto : Bulldogs de Liège

In de derde periode wist Jordan Paulus via een powerplay goal de stand op 1-2 te zetten. Hijs probeerde het wel maar de puck wilde er niet in. In minuut achtenvijftig werd Brett Magnus van het ijs gehaald bij Hijs Hokij. Na amper twaalf seconden wist Brian Henry de puck in het Haagse doel te droppen voor de 1-3. Hijs stak zowaar nog een tandje bij en dwong mooie kansen af. Scoren lukte echter pas achttien seconden voor tijd. In een betwiste fase, doel verschoven of net niet, scoorde Bartek Bison zijn eerste competitietreffer voor Hijs Hokij. Daarna hadden de Hagenaren te weinig tijd over om nog de eventuele gelijkmaker te scoren. Eindstand 2-3.

 

Previous Bulldogs de Liège, honger naar meer
Next HYC Herentals, traditiegetrouw dynamisch en ambitieus