HYC Herentals, traditiegetrouw dynamisch en ambitieus


foto : Kurt Tops

HYC Team, Rob incluis

Dit weekend start de BeNe League competitie en is ook openingsweekend van HYC. Openingsweekend bij HYC traditiegetrouw in het teken van Rob Goris en ten voordele van het Olivia Fund. En zoals gebruikelijk ook voorafgegaan door een druk bijgewoonde HYC Teampresentatie donderdagavond.

LEES OOK: Seizoensopener BeNe League prooi voor Liège

foto : Nnieuws.be

“Jawel, Rob zullen we nooit vergeten. Deze teampresentatie bij één van onze hoofdsponsors geeft ook de kans aan onze supporters om de groep in een ongedwongen sfeer te herontdekken voor aanvang van de competities. We gaan weer een mooi druk seizoen tegemoet met de Belgische bekercompetitie, de Interregio Cup en het BeNe kampioenschap. HYC werkt verder vanuit zijn basis, de jeugd. We hadden vorig seizoen al een jonge kern. Wel dit seizoen zo mogelijk nog jonger. In de gekende elite-kern hebben we als ervaren rotten een Kevin van Looveren, een Jordy van Dyck, een Emiel Goris en onze captain Mitch Morgan. Dan hebben we jonge twintigers die toch al flink wat BeNe minuten op de teller hebben. Onze goalies Arne Waumans en Thomas Van Springel. Onze verdedigers Lowie Cuylaerts, Chad Piccart, Brent Bogaerts en Wannes Moons, jong maar toch al flink ervaren. En vooraan hebben we naast Jacques De Ceuster, Ben Coolen, Rik Cuylen, Ward Peeters of Jef Van den Bosch ook onze drie aanwinsten. Deze keer zijn we het niet in Noord-Amerika gaan zoeken. Vanuit Finland hebben we, met Roope Niskanen en Ville Saloranta, twee ervaren forwards gehaald die het ploegbelang voorop stellen. En met Cas Staps hebben we een winger bij die scoort en laat scoren kunnen aanwerven. ”

Ville Saloranta, Roope Niskanen en Cas Staps                                  foto: Kurt Tops

De kaart van de jeugd, een troefkaart

“Dit zijn zowat de vaste waarden. Daarnaast hebben we nog flink wat tieners die staan te popelen om vanuit het toekomstteam door te stoten. Denk maar aan Stefan Aben, Joren Moonen,  Mauro Pyl, Vincent Bogaerts, Tibo Van Reeth, Tobi Gentry, Daan Vermeulen en Dries Schoovaers. En we hebben nog mooie namen voor morgen hoor! We zien zelf vanavond nog jongens uit de eigen jeugd die er dichtbij staan. De Coaching staf heeft hier een grote verdienste. En dat begint bij de jongste jeugd hé. ”

Sportief Triumviraat voor HYC

HYC coaching staf : Vinnie Morgan, Sami Lisponen en Nils Vroemans                                                                             foto : Kurt Tops

Ook de coaching staf heeft een flinke verjonging ondergaan. Sami Lipsonen, die via Dordrecht Lions vijfentwintig jaar geleden in België belandde, blijft behouden als coach. Naast de Fin zijn het Nils Vroemans en Vincent Morgan die de sportieve lijnen uit zullen zetten op het ijs en in de kleedkamer. Elk vanuit hun eigen invalshoek zorgen zij samen voor één flinke aanpak. Nils demonstreerde de voorbije jaren al zijn kwaliteiten in deze. Vroemans kan een groep leiden, motiveren en overtuigen. Samen met Vinnie en Sami, de ene als specialist in het offensieve en de andere in het defensieve,  heeft dit trio de voorbije weken getoond dat we met deze groep stappen zullen zetten. Met het gekende enthousiasme op het ijs en gesteund door onze supportersschare gaan we er voluit voor. ’t is niet van moeten hier, ’t is van willen”

 

 

 

Previous Seizoensopener BeNe League prooi voor Liège
Next Veel treffers en winst voor Heerenveen, Leuven, Luik en Mechelen