Veel treffers en winst voor Heerenveen, Leuven, Luik en Mechelen

Vier wedstrijden werden er gisteren gespeeld op zaterdag een oktober in de BeNe League. Leuven kreeg Den Haag op bezoek, Herentals opende het seizoen op bezoek in Heerenveen. Liège ontving Geleen en Mechelen moest aan de bak in Zoetermeer.

Bulldogs de Liège – Snackpoint Eaters Geleen 3-0

De Slowaakse import Milan Jurik liet gelijk zijn waarde zien door twee keer te scoren in de tweede periode in een tijdsbestek van vier minuten. Shorthanded in minuut 35 na een too many men penalty en dertien seconden voor het einde van de tweede periode legde Jurik rustig de tweede goal achter goalie Deniz Mollen. In de slotseconde was het Bryan Henry die, net als in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Den Haag, de derde goal, empty net, scoorde. De Eaters, met captain Lars van Sloun voorop in de strijd, hadden hun kansen, de Bulldogs defensie rond Troy Passingham bleek echter te sterk.

foto : Robert Bos

Chiefs Leuven – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 2-1

Halfweg de tweede periode ontplofte de wedstrijd met de openingstreffer voor de bezoekers via Chad Niddery. Kort daarop werd Hijs Captain Alan Van Bentem naar de strafbank gestuurd. Chiefs import Valente Grayson maakte op de powerplay de gelijkmaker. Even later werd scheidsrechter Tim Tzitziganis verplicht twee Chiefs en twee Hijs spelers naar de kleedkamers te sturen. Ondertussen hadden Bartek Bison en Jay De Ruiter, beiden geblesseerd, het ijs al verlaten. Halfweg de derde periode legde die andere Leuvense import, Magnuss Jäkobsons, alweer met een man meer op het ijs, de 2 – 1 eindscore vast. Mooie zege, mede dankzij puik keeperswerk van Keanu Evers, voor het Leuven van Coach Joris Peusens. Voor Hijs al een tweede bittere nederlaag dit weekend.

foto : Michel Dijkhuizen

Unis Flyers Heerenveen – Heylen Vastgoed HYC 7-2

Het jonge HYC kwam halverwege de eerste periode op voorsprong na de mooie treffer van Jacques De Ceuster. Nog voor de dweilpauze knalde Eef Gerritsen bij een manmeersituatie de thuisploeg langszij. In de tweede periode schoot Henri Ruotsalainen Heerenveen op voorsprong. Binnen de minuut scoorde die andere Fin, Roope Nikkila, twee maal raak en stond er 4 – 1  op het scorebord. In de slotperiode bracht Lowie Cuylaerts even hoop met de tweede HYC treffer. De ruim vijftienhonderd toeschouwers zagen de Friezen echter de zege definitief veilig stellen. Mike Collard, Nikkila met zijn derde en captain Trevor Hunt stelde de flinke driepunter veilig.

Zoetermeer Panters – Mechelen Golden Sharks 5-7

De Sharks kwamen na treffers van Egle Verners, Kim Miettinen en Sandro Bosmans snel voor. Attila Birke kon voor de thuisploeg na een goed kwartier tegen scoren. In de tweede periode bracht Miettinen met zijn tweede de bezoekers weer op drie goals voor. In één doldwaze minuut kwamen de Panters weer op gelijke hoogte. Dani Van Schilt, Jelle Kronenburg en Berry Donders scoorden ieder een goal. SilverDome leek wel betoverd de tussenstand was 4-4. In de slotperiode knalden Vadim Gyesbreghs en Ben van den Bogaert weer op voorsprong. Hongaar Birke scoorde tegen met zijn tweede van de avond. Wat Let Verners nadeed en zo de 5 – 7 eindzege voor de troepen van coach Danny Gyesbreghs voor Mechelen vastlegde.