Van giftig tot stokoud, ze horen erbij! De mascottes van de NHL, Pacific Division


We hebben ondertussen hele bijzondere, enge en enorm schattige mascottes gezien van de Atlantic Division, de Metropolitan Division en de Central Division van de NHL. Vandaag is het tijd voor de mascottes van de Pacific Division, waaronder de allereerste mascotte van de NHL!

8. Hunter

Hunter, de Canadese Lynx, is vernoemd naar de oprichter van Edmonton Oilers, “Wild Bill” Hunter. Hunter werd pas in 2016 als eerste mascotte van de Oilers geïntroduceerd, een vrij jonge mascotte dus. Daarom hebben we ook niet zo veel over hem te vertellen. Vanuit de ijshockeywereld werd gereageerd dat Hunter er maar gevaarlijk uitzag, met zijn ‘piercing cat eyes‘ en scherpe tanden. Toch lijkt hij goed op te kunnen schieten met de jongere fans van de Oilers.

7. Bailey

De zoveelste katachtige in de NHL, is Bailey van Los Angeles Kings. Een leeuw, de koning van de jungle als masotte voor de Kings. Bailey heeft een opmerkelijk rugnummer: nummer 72. Dat omdat 72 graden Fahrenheit de gemiddelde temperatuur in Los Angeles is. Ook Bailey is altijd in voor een grap, zoals je in onderstaande video ziet. Daarnaast staat hij erom bekend dat hij altijd popcorn over fans van de tegenstander heen gooit. Bailey is dus heel ondeugend en daarom vind je hem op nummer 7.

6. Wild Wing

Wisten jullie dat Anaheim Ducks opgericht is door Walt Disney? Toen was de naam nog ‘The Mighty Ducks of Anaheim‘. Je zou dus een hele magische mascotte verwachten. Maar nee, geen prinses, fee of pratende sneeuwpop als mascotte. Wel een eend genaamd Wild Wing. Wild Wing is een echte trillseeker. Zo is Wild Wing de eerste mascotte in de NHL die naar beneden afdaalde, vanaf het dak van de ijshockeyarena, zie de video hieronder.

Een excentrieke stunt van Wild Wing is ook weleens fout gegaan, waarna de mascotte letterlijk in de fik stond, zoals je hieronder kan zien. Iemand zin in geroosterde eend?

5. Harvey the Hound

Harvey the Hound is de mascotte van Calgary Flames. Harvey is de eerste mascotte van de NHL! Harvey heeft net zijn 36e verjaardag in quarantaine mogen vieren. Hij heeft een enorm lange tong, die altijd uit z’n bek hangt. De mascotte is ook bekend om ‘the Tongue Incident‘. Tijdens een wedstrijd op 20 januari 2003 tegen Edmonton Oilers, was Harvey de spelers van dit team achter de bank aan het klieren. De gefrustreerde coach van de Oilers pakte daarop Harveys lange tong, rukte hem uit z’n bek en gooide hem vervolgens het publiek in. Gelukkig was er een dierenarts in de buurt en herstelde Harvey snel weer. Dit incident leidde tot veel grapjes, waaronder de actie van de andere mascottes om tijdens de All-Star Game van 2003 te verschijnen met hun tong uit hun bek.

De mascottes tijdens de All-Star Game in 2003. Als je goed kijkt zie je het!
Harvey the Hound.

4. Howler

We zagen eerder een Howler bij Colorado Avalanche, maar deze Howler is van Arizona Coyotes. Howlers doopnaam is voluit Canis Howlus Maximus. Tijdens wedstrijden slaat hij altijd op een emmer om de fans op te jutten.  Hij is inmiddels een ware professionele drummer, zoals je ziet in onderstaande videos.

Howler vond het altijd leuk om zijn leven op te nemen, zodat iedereen kon zien hoe het leven van een mascotte eruit ziet. Zo heeft hij zelf de mini-serie “The Dog Days of Summer” gemaakt, waarin al zijn zomeravonturen te zien zijn. Deze serie is te zien op de youtube van Arizona Coyotes. Er zijn verder geen sappige kattekwaad-feitjes te vinden over deze mascotte. Hij lijkt dus heel braaf te zijn.

Howler.

3. Fin the Whale

Fin the Whale van Vancouver Canucks is van het water naar het ijs gegaan. Hij is de Pacific Division niet de enige mascotte die, hoe kan het ook anders met de naam Pacific, uit de Grote Oceaan komt. En nee, Fin is niet een hele grote walvis, het is een orka. We weten allemaal dat hoe leuk orka’s er ook uit zien, ze super gevaarlijk zijn. Orka’s hebben longen, en kunnen onder water natuurlijk niet ademen. Daarom ademen ze uit via hun blaasgat, je hebt het vast weleens gezien in een natuurfilm. Zo niet, dan zie je het nu, door Fin the Whale (let op de stoom):

Fin the Whale.

2. Chance the Gila monster

Chance the Gila monster is de mascotte voor Vegas Golden Knights. Een gilamonster is een giftige hagedis. Las Vegas ligt midden in de woestijn, en is daarmee de perfecte leefomgeving voor een hagedis. Ze hebben niet voor een ‘knight’ gekozen als mascotte, omdat ze dat niet kindvriendelijk vonden. Nu kan je je afvragen: een giftige hagedis dan wel? Chance staat erom bekend enorm grappige Tweets te verspreiden via zijn Twitteraccount, zoals je hieronder kan lezen.

 

1. SJ Sharkie

Het kan niet anders dan dat SJ Sharkie de mascotte is van San Jose Sharks. Een haai is meestal heel gevaarlijk en eng, maar Sharkie lijkt allesbehalve dat te zijn. Hij ziet er juist heel aaibaar en schattig uit. Wat nog schattiger is, is dat Sharkie vanaf vorig jaar een hulpje heeft, een Labrador. Heel veel cuteness dus bij de Sharks.

Verder is Sharkie ook nog eens goed in ijshockey! Dit zie je in de onderstaande video, van een game tussen mascottes van vorig jaar. Daarom de eerste plaats voor deze getalenteerde haai.

Previous Ronald Wurm keert terug bij CAIROX HIJS Hokij
Next Hoe is het met Joep Leermakers?