Van origineel tot eng, ze horen erbij! De mascottes van de NHL, Metropolitan Division


Als ik zeg hard, snel en sensationeel, dan zeg jij: ijshockey! En dat klopt. IJshockey is een geweldige sport. Daarbij horen ook de ijshockeymascottes. In Nederland niet zo populair, maar in Amerika, daar worden ze afgebeeld als helden. Hier volgt een rangschikking van de mascottes uit de NHL, Metropolitan Division.

7. Slapshot

Aan zijn snelheid ligt het niet, want een arend is vliegensvlug, maar Slapshot van Washinton Capitals is gefinished op nummer zeven van deze ranglijst. Zoals elke mascot doet hij veel bij de jeugd en support hij goede doelen. Er is niet veel bekend over zijn interesses, behalve dat hij van verkleedpartijtjes houdt. De zomer van 2016 is een ramp geweest voor de mascotte, zoals je in onderstaande video kan zien.

6. Stinger

Zit je de NHL te kijken en zie je iets groens voorbij vliegen op het ijs, dan is het Stinger, de mascotte van Columbus Blue Jackets. Het is een ‘bug with an attitude’. Hij ziet er dan ook een beetje eng uit. En hij heeft een hééle grote angel. Uit de buurt blijven dus! Oorspronkelijk was Stinger een wesp, dus geel. Door dat te mixen met het blauw van de Blue Jackets, werd zijn groene kleur gevormd.


5. NJ Devil

NJ Devil is de mascotte voor New Jersey Devils. Zijn naam mag dan niet zo orgineel zijn, zijn acties wel. NJ Devil was in juli 2019 op een kinderverjaardagsfeestje en nam zijn favoriete song ‘Running with the devil‘ van Van Halen iets te serieus. De mascotte rende zo hard tegen een raam, dat het brak.


Verder is het één van de meest vriendelijk ogende ‘devils’ die we gezien hebben, vandaar de nummer vijf in deze rangschikking.

4. Iceburgh

Iceburgh, bijnaam Icey, is de mascotte voor Pittsburgh Penguins. In 1995 speelde hij een rolletje in de film Sudden Death. Waarom de ‘h’ achter Iceburgh? Iceburgh is een combinatie van Iceburg en Pittsburgh. Goed bedacht. Icey houdt van dansen. Hij kan heel goed Mick Jagger nadoen, zoals je ziet in onderstaande video. Een leuke, talentvolle pinguin op nummer vier dus!

3. Stormy

De mascotte van Carolina Hurricanes is Stormy, een varken. Een leuke, toepasselijke naam. Dat moet Kylie Jenner ook hebben gedacht. Stormy’s favoriete eten is Penguin steaks, Gritty with cheese en Gnashed potatoes. Hij lust zijn concurrent-mascottes dus het liefst rauw. Stormy is niet zo goed in limbodansen, zoals je ziet in onderstaande video.

Stormy heeft ook een vriendinnetje genaamd Caroline.

2. Sparky the Dragon

Misschien wel de meest bijzondere mascotte in de NHL is Sparky the Dragon. De mascotte van New York Islanders. Zelfs zijn staart is in de vorm van een ijshockeystick. Waarom een draak, kun je denken. Hij was eerst de mascotte van New York Dragons Arena Football team.  Sparky houdt erg van knuffelen en zoekt vaak de fans op, zoals je in de onderstaande video ziet.

1. Gritty

Misschien wel de meest populaire mascotte van het moment, Gritty van Philadelphia Flyers staat in deze ranking op nummer één. Wat is Gritty? Een oranje monster. Zijn uiterlijk is eigenlijk zo lelijk, dat het grappig is. We kunnen hem omschrijven als knettergek. Hij heeft zijn eigen verfilmde minibiografie ‘How Gritty became an internet megastar’, waarin je zijn verhaal uitgebreider kunt aanschouwen.

New York Rangers

Je kunt nu denken: waar is de mascotte van New York Rangers? De Rangers zijn niet meegegaan met de mascotte-hype in de NHL. Overigens het enige team dat nog nooit een mascotte heeft gehad. Daarom (helaas) ook geen mascotte om te introduceren.

Previous Hoe is het met Glynis Barton?
Next Hoe is het met Julie Zwarthoed?