Van ‘good boy’ tot vechtersbaas, ze horen erbij! De mascottes van de NHL, Central Division


We hebben Bucky Buckaroo bij Tilburg Trappers, Odie bij Hijs Hokij Den Haag, Duveltje bij Devils Nijmegen en Frizzly the Eagle bij UNIS Flyers Heerenveen. Mascottes zijn (nog) niet echt hot in het Nederlandse ijshockey. Waar ze wel helemaal populair zijn: Amerika! Hier volgt een rankschikking van de mascottes uit de NHL, Central Division.

7. Victor E. Green

De mascotte van Dallas Stars is een hele opmerkelijke. Het is geen dier of monster, zoals in de meeste gevallen, maar een alien, genaamd Green. Dat is ook het eerste wat bij je opkomt als je hem ziet. Alles aan hem is groen. Zijn oren, of antennes, zijn hockeysticks. Mascottes worden voornamelijk ingezet om de jongere fans te vermaken, maar bij Green kun je gaan twijfelen of een grote, groene alien wel geschikt is voor kleine kinderen. Daarom eindigt hij op de laagste plek in deze ranglijst.

6. Bernie the St. Bernard

Lang was een albino Yeti genaamd Howler de mascotte van Colorado Avalanche.

Howler.

In 2009 werd Bernie the St. Bernard geïntroduceerd. Het team heeft voor een hond gekozen, omdat een hond staat voor integriteit, kracht en loyaliteit. Bernie komt uit een nest van vijf hondjes. Zijn broertjes en zusjes waren allemaal gek op sneeuw, maar Bernie niet. Bernie hield van ijs. Hij is een ‘good boy‘, waardoor hij vooral bij de jongere fans in de smaakt valt. De oudere Avalanche fans zien nog steeds liever de Yeti Howler.

5. Nordy

Een andere bijzondere mascotte uit de NHL is Nordy, de mascotte van Minnesota Wild. Hij is bijzonder, omdat het niet zeker is welk soort dier hij nu is. Sommige zeggen een beer, een vos, een tijger of zelfs een leeuw. Misschien een combinatie van deze vier, een ‘hybrid‘. Nordy heeft een groene letter ‘M‘ op zijn voorhoofd, van Minnesota.

Nordy.

In 2017 moest Nordy door het stof gaan door een gevecht met de nummer drie van deze ranglijst, Tommy Hawk. Het gevecht was als een grap bedoeld, maar veel fans konden er niet om lachen.

4. Mick E. Moose

Mick E. Moose (klinkt trouwens als Mickey the Mouse) is zowel voor Winnipeg Jets (NHL-team), als voor Manitoba Moose (AHL-team) de mascotte. Hij is de enige eland in de league. Jonge fans zijn dol op hem. In een interview werd er aan Mick gevraagd wat zijn raarste gewoonte is. Hij antwoorde daarop: “When I lay eyes on an opposing team’s goalie, I have to hex them. I can’t help it. It just happens.” Dat is dus niet zo aardig van deze eland, dat hij de goalie van de tegenstander vervloekt. Hij moet maar eens zijn tactiek veranderen, want de Stanley Cup is elke keer volledig buiten beeld voor de Jets.

Mick E. Moose

3. Tommy Hawk

Chicago Blackhawks heeft afgelopen tien jaar drie keer de Stanley Cup gewonnen. Hun mascotte, Tommy Hawk, weet daarom wel hoe hij een feestje moet bouwen. In 2018 kwam hij echter opnieuw negatief in het nieuws, omdat hij deelgenomen had aan een vechtpartij met een fan. Dat filmpje is hieronder te zien.

Verder is hij één van de stoerste mascottes van de NHL. Hij houdt van spannende dingen, zoals uit een vliegtuig springen.

2. Gnash

De tweede ‘saber-toothed’ tijger van de NHL, Gnash, is de mascotte van Nashville Predators. De predators kunnen niet anders dan een predator als mascotte nemen. Gnash is alles behalve een standaard katachtige. Hij is namelijk blauw. Zijn achtergrondverhaal is een waar sprookje. In 1971 werd bij verbouwingen in de stad, botten gevonden in een tunnel onder de stad. De botten bleken van een katachtige te zijn. Een soort tijger met enorme slagtanden. Dit zoogdier overleefde de ijstijd langer dan elk ander zoogdier. Daarom werd het een dominerend roofdier, aan de top van de voedselketen. Met de NHL is de ijstijd wedergekeerd. Zo ook Gnash.

1. Louie

Een grote blauwe knuffelbeer, dat is wat Louie, de mascotte van St. Louis Blues, is. Zijn bijnaam is “Victory Dog“. Dat past goed bij het team, dat in 2019 de Stanley Cup won. Zijn lievelingseten is Deep Fried Blackhawk en hij heeft een stiekeme crush op Halle BEARy. Louie is erg actief. Zo doet hij vaak mee aan challenges en geeft hij goede tips om thuis te hockeyen.

 

 

Previous Hoe is het met Isabelle Schollaardt?
Next Hoe is het met Deniz Mollen?