Van cute tot creepy, ze horen erbij! De mascottes van de NHL, Atlantic Division


IJshockey is een geweldige sport, daar zijn we het allemaal over eens. Het spelletje is hard, snel en sensationeel. Maar ijshockey is meer! Bij ijshockey horen ook verschrikkelijk leuke of juist hele lelijke mascottes. Bij het Nederlandse ijshockey zijn ze nog niet zo gebruikelijk, maar in de NHL maken ze er een showtje van. Hier volgt een rangschikking van de mascottes uit de NHL, Atlantic Division.

8. Al the Octopus

Finished last, but not least: Al the Octopus. Detroit Red Wings hebben geen officiële mascotte, maar Al the Octopus kwam vaak bij de wedstrijden kijken. Inmiddels hebben ze hem weggedaan, maar dat is geen reden om niet over hem te praten, want wat is hij bijzonder! De mascotte wordt niet gespeeld door een ‘mens’, het is een beeld. Deze mascotte kan bestempeld worden als ‘creepy’ en zijn gezichtsuitdrukking zegt dat je er maar beter bij uit de buurt kan blijven. Een oude traditie is dat Red Wings fans octopussen op het ijs gooien, maar inmiddels staat daar een geldboete op, want het zou het ijs beschadigen.

Al the Octopus.

7. Spartacat

Op plek nummer zeven staat een mensachtige leeuw genaamd Spartacat. Sinds 1992 de mascotte van Ottawa Senators. Hij ziet er wat verwilderd uit en het lijkt net of hij een stijltang heeft gebruikt, maar dat is niet erg voor een leeuw.

6. Stanley C en Mini Stanley

De mascotte van Florida Panthers is een kat, genaamd Stanley C (heel origineel afgeleid van de Stanley Cup). Maar je zou eigenlijk een ander dier verwachten als mascotte van dit NHL-team. De fans van Florida Panthers hebben namelijk een traditie ontwikkeld, waarbij ze (rubbere) ratten op het ijs gooiden in het seizoen 1995-96 . Ja, je leest het goed: ratten! De traditie begon toen Scott Mellanby net voor een wedstrijd met zijn stick een rat in de kleedkamers doodde, en daarna met dezelfde stick twee keer scoorde. Zie de traditie in de video hieronder.


In 2007 hebben de Panthers een tweede mascotte toegevoegd aan de familie: Mini Stanley.

Stanley C en Mini Stanley.

5. Blades the Bruin

Al 20 jaar is Blades the Bruin de mascotte van Boston Bruins, een zéér boos kijkende knuffelbeer. Met héle scherpe tanden. Wij zouden ook boos zijn als we de Stanley Cup Finals hadden verloren! Zou jij hem durven te knuffelen? Blades is een hele speciale beer; hij houdt namelijk geen winterslaap! Hij neemt nummer vijf in op deze rangschikking, maar dat betekent niet dat we hem minder leuk vinden.

Blades the Bruin. Foto: Boston Bruins Twitter.

4. Sabretooth

Sabretooth, de ongelofelijke schattige mascotte van Buffalo Sabres, neemt plaats nummer vier in op deze ranglijst. Het is een enorme knuffelbare tijger met niet al te scherpe tanden. Hij ziet er erg aaibaar uit. Zijn entree bij ijshockeywedstrijden was vroeger spectaculair, hij bungelde onder luide rockmuziek aan een touw naar beneden, zie de video hieronder.

3. Youppi!

Op nummer drie staat een mascotte vol met kattenkwaad: Youppi! van Montreal Canadiens. Hij zorgt altijd voor grappige momenten. Het verhaal van deze oranje reus is zeer bijzonder. Hij was namelijk eerst mascotte van een baseballteam. Een hele bijzondere mascotte, kan je wel zeggen, met een opmerkelijk en leuk karakter. Zo werd hij de eerste mascotte ooit die uit een baseballgame gegooid werd. Zie de video hieronder over de hele ‘happening’.

In 2005 stapte hij over naar de ijshockeysport (mede gemotiveerd door een hele smak geld) en werd hij de eerste officiële mascotte van de Canadiens.

2. Carlton the Bear

Op nummer twee staat Carlton the Bear van Toronto Maple Leafs. Want wat is hij knuffelbaar! Hij ziet er onwijs schattig uit, maar soms is hij een boefje. Carlton houdt ervan om mensen te laten schrikken, wat hilarische beelden oplevert, zoals je ziet in de onderstaande videos.


1. Thunderbug

Op nummer één staat Thunderbug van Tampa Bay Lightning. Een héél groot vuurvliegje. Hij speelt de bass drum (grote trom) om het geluid van donder na te bootsen bij openingsceremonies van ijshockeywedstrijden van Tampa Bay Lightning. Dan speelt hij mee met Thunderstruck van AC/DC. Wat leuk bedacht! Liken wij heel hard. Hij zit altijd vol energie. Daarom is hij een dikke nummer één. En daar hoort een dansje bij!

Maar niet iedereen is echter fan van zijn druk karakter, zoals je ziet in de onderstaande video:

 

Previous Een terugblik op 'onze' mooiste filmpjes op ons YouTubeKanaal 2019-2020
Next Even bellen met : Uli Egen, de nieuwe Coach van Bulldogs de Liège