Herkenbaarheid, WK’s, BeNe League All Star Team en Beste Goalie


ALS JIJ EEN ALL-STAR TEAM VAN DE BENE LEAGUE ZOU COACHEN. HOE ZOU JOUW STARTING SIX ERUIT ZIEN?

Microz Eaters Limburg CAIROX HIJS Hokij
Foto: Jan Hofstede

Tessa: Martijn Oosterwijk als goalie. Voor de defence Trevor Hunt en Emiel Goris. Qua forwards Joey Oosterveld, Juha Kiilholma en Nathan Pancel.

foto : Kurt Tops

Ed: Pasquale Spano in het doel. Eén van de meest onderschatte goalies in de BeNe League op dit moment. De defensieve pairing zouden Trevor Hunt en Reiner Staats het moeten doen. Hunt vind ik fantastisch dit seizoen; hij staat er, hij stelt zijn maatjes in staat om te scoren en leest het spel. Staats ernaast voor body, spelinzicht en een schot van de blauwe lijn. Voorin zouden Mitch Morgan, Ferenc Kocsis en Branden Eden het trio vormen. Morgan met zijn energieke stijl is voor- en achterin te vinden. Een echte leider. Kocsis vind ik ook uitstekend uit de verf komen. Scoort, maar is nog vaker aangever. Eden vind ik een klasbak. Snelheid, inzicht, stick handling. En daarbij nog eens een hard schot.

Bulldogs Luik Spano
Foto: Barend Hoogteijling, face-Off

Stef: Ik zou starten met goalie Kevin Van Looveren als rots in de branding, net zoals hij dat steeds bij HYC Herentals doet. Mijn defence zou enerzijds bestaan uit Jurryt Smid van Select 4-U Devils Nijmegen want die heeft niet alleen een selectie voor het WK met Nederland verdient maar ook een plaats in mijn eerste lijn, een teamspeler die alles goed ziet. Anderzijds opteer ik voor Renier Staats van Cairox Hijs Hokij, eigenlijk ook voor de ervaring en volgens mij ziet hij het spel ook goed. In de voorlinie plaats ik de goal- en puntenmachine Juha Kiilhoma van Unis Flyers Heerenveen. Ook Mike Robinson van Golden Sharks Mechelen neem ik er bij want die staat momenteel indrukwekkend sterk te spelen en neemt het ganse team mee in zijn flow. Daarnaast selecteer ik Alexandre Bemer van Liège Bulldogs want zijn présence kan elke starting line-up zeker gebruiken. Een bonte bende die volgens mij vuurwerk zal geven!

Zoetermeer Panters Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

Luciano: Lastig, ik heb door omstandigheden helaas niet veel teams zien spelen dit seizoen. Eigenlijk heb ik alleen Heerenveen, Zoetermeer, Den Haag en Herentals zien spelen. Maar ik zou Trevor Hunt vanwege zijn uitmuntende allround spel, Jared Henderson vanwege zijn energie en drive om altijd door te gaan. Joey Oosterveld in de aanval. Preston Shupe vanwege het feit dat hij ook in moeilijke tijden er voor zijn team was en “gewoon” presteerde. Op goal Martijn Oosterwijk aangezien dit de beste goalie is momenteel. Om de selectie compleet te maken stel ik Levi Houkes op, zonde voor de competitie dat Nijmegen niet het niveau haalt wat het zou kunnen halen, Houkes is als captain wel van enorme vaste waarde en kan heel belangrijk zijn. Misschien niet een team wat in evenwicht is qua aanvallers en verdedigers, maar dat mag bij de All Stars.

Previous Myrthe Martens, Bekerfinales, WK's, Tilburg Trappers, Bene League
Next Joe Thornton maakt 1500ste punt, Ovechkin scoort derde hattrick in zes wedstrijden