Leuven vloert Nijmegen in overtime, Luik wint streekderby in Geleen


Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Zoetermeer Panters en Tilburg Trappers sloten de poulefase in de Beker van Nederland af. In de BeNe League ontving Microz Eaters Limburg in Geleen, de buurman van over de grens; Bulldogs Liege. Select 4-u Devils Nijmegen nam het op tegen Chiefs Leuven.

Leuven Chiefs – Select 4-u Devils Nijmegen 3-2 OT

Daags na de IRC-verplaatsing naar Diez-Limburg moesten de Chiefs alweer het ijs op. In de Leuvense ijsbaan ontving het Nijmegen Devils. De bezoekers scoorden snel de 0-1 via Jeffrey Melissant. Leuven prikte regelmatig terug. Scoren lukte pas op het kwartier via allrounder Adam Logozzo op de power play. Met deze 1-1 gingen de teams de eerste dweilpauze in.

Adam Logozzo Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Nijmegen benutte zijn eerste man-meer situatie omgaand. Cas Staps knalde de Devils opnieuw op voorsprong. Beide teams hadden hun kansjes, maar goalies Ryan Malinowski en Deniz Mollen stonden pal. In de aanvangsfase van de slotperiode, slalomde William Kangasniemi de puck tot in het doel. In het laatste kwartier gaven beide teams geen scoringskansen weg. Dus Over-Time.

Denis Mollen Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

Dat het dan snel afgelopen kan zijn, hebben we al vaker gezien. Niet zo echter gisteravond tussen Leuven en Nijmegen. Finse Leuvenaar Kangasniemi werd bestraft voor holding en Devils riep voor Time Out. Scoren lukte niet . Tot in de 66ste minuut de winning goal gescoord werd. Jeffie Versin haalde de trekker over voor de 3-2 thuiszege. Mooie beloning voor een strijdend en moegestreden Leuven.

Microz Eaters Limburg Geleen – Luik Bulldogs 4-5 OT

De eerste BeNe League wedstrijd tussen de Eaters en de Bulldogs was een thriller van formaat. De Luikse ploeg gaf het tempo aan nadat de eerste puck het ijs raakte. Supersnel spel. Geleen gleed er wat verdwaasd achteraan, het teamspel aan de Limburgse kant was niet best.

Resultaat: binnen een tijdspanne van één minuut konden de bezoekers uit Luik twee keer scoren. Maxime Pellegrims knalde hem erin op aangeven van Brett Oliphant en Andy Kolodziejczyk. Goalie Pasquale Spano passte naar Bernard die hem voorlegde zodat de Captain van Luik Jordan Paulus hem afwerkte naar de 0-2.
Acht minuten later kwamen de Eaters in een powerplay situatie waar Tom Marx en Vadim Gyesbreghs de puck konden klaarleggen voor Lars Van Sloun die het mooi afwerkte in het net achter Spano. In de zeventiende minuut was er een aanvaring met het nodige knokwerk van Levi Smeets en Maxime Pellegrims. Beide heren mochten richting douche. De zamboni kwam dweilen bij een stand van 1-2.

Max Pellegrims Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Na de zinderende eerste helft, was de tweede nog feller. Luik zette de score op 1-3 met dank aan een mooie opzet van het trio Paulus, Kolodziejczyk en Bernard. De Limburgers staken een tandje bij en konden de achterstand een klein beetje goed maken als Marco Postma en Yoren De Smet konden doorbreken naar de Luikse kant en Gyesbreghs het kon afwerken tot 2-3. De vreugde was van korte duur want amper één minuut later trilde het net van Rowan Delil ongenadig na een perfect geplaatst shot van Axel Milpas. Goalie Spano kreeg een penalty voor roughing na het uitdelen van een klap. De tweede thee-break werd ingegaan met een van 2-4.

Tom Marx Microz Eaters Limburg
Foto: Jan Hofstede

Derde periode, een ander Eaters

Vanaf de veertigste minuut zagen we een heel andere thuisploeg. Geleen moesten ook wel met een andere mentaliteit uit de kleedkamer komen om dit nog recht te trekken. Marx passeerde Spano op aangeven van Akim Ramoul en Van Sloun. Zestien seconden later knalde Ramoul voorbij de hele lijn van Luik en scoorde de gelijkmaker in een one man show.

Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Wat niemand meer voor mogelijk hield na twee periodes, maakten de Eaters toch waar: een overtime met 4-4. Hierin veel kansen bij beide teams, goed en snel goaliewerk maar op de 68ste minuut scoorde Bernard de beslissende goal op een pass van Kolodziejczyk. Bulldogs konden tevreden naar huis, Eaters moeten bezinnen.

Zoetermeer Panters – Trappers Toekomstteam 9-3

De kaarten in de Beker van Nederland waren voorafgaand aan dit duel al geschud. Zowel de Panters als Trappers wisten dat ze als vijfde en zesde zouden gaan eindigen. De Tilburgse ploeg kon nog wel de hatelijke nul wegwerken.

Dat lukte niet, ondanks dat Trappers een 1-0 voorsprong namen via Delaney Hessels. Daarna greep Panters de regie en trok het duel naar zich toe. Na 60 minuten ijshockey stond er 9-3 op het bord. Bij Zoetermeer zette Ferenc Kocsis een hattrick op het bord, naast twee assists.

Previous Heerenveen en Herentals winnen eerste BeNe League wedstrijden. Leuven verliest in Duitsland
Next Tampa sweept Buffalo in Stockholm, St.Louis wint zeven keer op rij