Tampa sweept Buffalo in Stockholm, St.Louis wint zeven keer op rij


Face-Off IJshockey NHL

Elf wedstrijden afgelopen speelronde met de tweede wedstrijd in de Globe te Stockholm. Voor de NHL Global Series tussen Tampa en Buffalo. En er vielen twee NHL-goals van rookies te noteren. Cor Machielsen met de update vanuit Stockholm.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 3-4

Met 2-0 en 3-1 stond Arizona voor maar aan het eind stonden ze met lege handen. Ryan Suter gaf twee assists waaronder die op de game winning goal van Ryan Hartman.

Calgary Flames – St. Louis Blues 2-3 OT

De Blues zagen hun voorsprong van 2-0 verdwijnen in de derde periode. Doordat Travis Hamonic zijn eerste van het seizoen maakte en laat in de wedstrijd daarmee de 2-2 was het David Perron die echter de matchwinnaar werd in overtime.

Colorado Avalanche – Columbus Blue Jackets 4-2

Cale Makar scoorde twee keer voor de Avalanche en goalie Pavel Francouz maakte 39 reddingen. Nazem Kadri scoorde een goal en had een assist en zij bezorgden de Blue Jackets daarmee de zesde nederlaag in zeven wedstrijden.

Montreal Canadiens – Los Angeles Kings 3-2

De Canadiens besliste het duel al in de eerste periode door een 3-0 voorsprong te pakken. Nate Thompson scoorde zijn eerste van het seizoen en Shea Weber prikte er twee binnen vanuit de powerplay. Blake Lizotte scoorde zijn eerste NHL-goal met de 3-2 voor de Kings.

New York Islanders – Florida Panthers 2-1

De Islanders gingen na de nederlaag van eergisteren gewoon weer door met winnen. Mathew Barzal scoorde een keer en had een assist op de game winning goal van Scott Mayfield.

Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 4-1

De Hurricanes gingen voor de vierde keer op rij onderuit. Dit keer tegen het laag geplaatste Ottawa. Vladislav Namestnikov en Jean-Gabriel Pageau scoorde binnen vier seconden na elkaar voor de senators.

Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks 3-2 SO

Na een 0-2 achterstand kwamen de Penguins terug door goals van Jake Guentzel en Bryan Rust. De winnende shootout kwam van Jared McCann.

San Jose Sharks – Nashville Predators 2-1 SO

Filip Forsberg zette de Predators op voorsprong. Tomas Hertl scoorde de gelijkmaker in de derde periode. Timo Meier wist als enige te scoren in de zeven ronden durende shootouts.

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 5-3

De tweede wedstrijd van de NHL Global Series in de Globe te Stockholm. Wederom waren het de Bolts die er met de winst vandoor gingen. Pat Maroon scoorde twee keer voor Tampa. Jack Eichel had twee assists voor Buffalo.

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 2-3 SO

Een 0-2 voorsprong kon niet worden vastgehouden door de Flyers en ze zagen de Leafs terugkomen tot 2-2. Sean Couturier scoorde de winnende shootout.

Washington Capitals – Vegas Golden Knights 5-2

Nicklas Bäckström was de grote man van de Capitals door twee keer te scoren in de derde periode. Hij tilde daarmee de stand van 3-2 naar 5-2. De Zwitser Jonas Siegenthaler scoorde zijn eerste NHL-goal voor Washington.

Previous Leuven vloert Nijmegen in overtime, Luik wint streekderby in Geleen
Next UNIS Flyers Heerenveen wint bij kampioen Herentals