UNIS Flyers Heerenveen wint bij kampioen Herentals


UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Twee duels in de BeNe League op de zondag. Een onvervalste re-match van de finale van vorig seizoen en Den Haag dat op bezoek ging bij Tilburg Trappers.

ERA Renomar HYC – UNIS Flyers Heerenveen 0-4

Van een verkenningsronde was geen sprake met de komst van Heerenveen. De bezoekers, blakend van het zelfvertrouwen, namen dadelijk het initiatief. De geelhemden zaten er kort op en verstikten de regerend kampioen. HYC miste met zijn jonge ploeg duidelijk wat maturiteit, wat wilskracht. Kansen voor beide teams werden er genoteerd. Treffers bleven echter in het eerste deel uit.

Kevin Van Looveren
foto: Kurt Tops

In de tweede periode drukten de bezoekers het gaspedaal nog dieper in. HYC goalie Kevin Van Looveren moest zich, na een half uur spelen, gewonnen geven op een scherpe aanval afgerond door Trevor Petersen. Flyers ging door op zijn elan en duwde de thuisploeg achteruit. HYC moest iets later twee treffers slikken binnen de dertig seconden. Trevor Hunt verdubbelde de voorsprong en lanceerde daarna Petersen naar de 0-3. HYC-coach Jeffrey Van Iersel nam een Time-Out om de richtlijnen bij te stellen. De bezoekers namen echter geen gas terug en de druk hield aan.

foto : Kurt Tops

In een energievretende slotperiode probeerde HYC de bakens te verzetten. De Flyers-defensie stond sterk en sluitstuk Martijn Oosterwijk bleek onvermurwbaar. Aanvallend bleef Herenveen prikken. Met de derde treffer van de avond van Canadees Petersen werd de HYC thuisnederlaag bezegeld. Een 0-4 overwinning voor het team van Flyers Coach Mike Nason, die na een sterke Bekercompetitie ook sterk start in het BeNe League-kampioenschap 2019/2020

TRAPPERS BENE LEAGUE – CAIROX HIJS HOKIJ 1-10

HIJS mocht vroeg in de middag aantreden in Tilburg tegen de jonge mannen. Zoals verwacht namen de mannen van Chris Eimers de punten mee naar Den Haag. Jesse Gabrielle noteerde een hattrick en Stace van Bentem pakte twee treffers mee. Ook Tom Barendregt pakte weer speeltijd mee. De treffer van Tilburg kwam op naam van Wesley Bruyn.

Previous Tampa sweept Buffalo in Stockholm, St.Louis wint zeven keer op rij
Next Doelpuntenregen tussen Rangers en Panthers, hattrick Connor McDavid