Nijmegen plaatst zich voor laatste vier Beker


Select 4-u Devils Nijmegen wist zich door de winst op Zoetermeer Panters te plaatsen voor een plek bij de laatste vier in het bekertoernooi. In hun kielzog nemen ze Microz Eaters Limburg – Geleen mee naar die laatste vier. Voor Zoetermeer is het doek door de nederlaag definitief gevallen.

Select 4-u Devils Nijmegen – Zoetermeer Panters 6-3

Met de zware uitwedstrijd tegen Cairox Hijs Den Haag vanavond in het verschiet, moest Select 4-u Devils Nijmegen een plaats bij de laatste vier tegen Zoetermeer veiligstellen. Zoetermeer Panters had, op papier, nog een laatste kans om zich te plaatsen bij de beste vier van de beker van Nederland. De Panters zouden dan in Nijmegen èn thuis tegen Geleen en Tilburg de volle winst moeten pakken. Voor Nijmegen was het de eerste wedstrijd, nadat eerder deze week afscheid was genomen van coach Alexander Jacobs.

Het was Jared Hendersson die Zoetermeer in het Travium na iets meer dan honderd seconden op voorsprong bracht. De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen en twee minuten later scoorde Branden Eden de gelijkmaker. Zoetmeer speelde de eerste periode niet hun beste ijshockey en Nijmegen profiteerde via goals van Levi Houkes en Jeffrey Melissant. De 3-1 was tevens de eerste ruststand.

Levi Houkes (Foto: Paul Nicolaassen)

Huisman scoort twee keer binnen 21 seconden

Zoetermeer kwam beter uit de kleedkamer dan dat het de eerste periode had afgesloten en kon, zeker het eerste deel van het middenstuk, goed mee met Nijmegen. Net iets over de helft van de wedstrijd liet Jay Huisman van zich spreken. Op de powerplay wist hij de aansluittreffer achter Deniz Mollen in het net te krijgen. Dat hij dat ook kan tegen een compleet Nijmegen, liet de 17-jarige 21 seconden later zien, toen hij de 3-3 scoorde.

Hectische minuut in derde periode

Ook Eden tekende, voor de Devils, voor zijn tweede goal van de avond en zette Nijmegen al snel weer op voorsprong.

Man-of-the-Match Branden Eden (Foto: Paul Nicolaassen)

Met een 4-3 tussenstand werd er aan de derde periode begonnen. In de vijftigste minuut voltooide Eden zijn hattrick en bracht Nijmegen op een comfortabele 5-3 voorsprong. Zo leek het tenminste heel even. Binnen een minuut leken de Panters op 5-4 gekomen te zijn. Omdat een Zoetermeer-speler in de crease stond werd de goal niet goedgekeurd en bleef het verschil twee goals. Ook dat verschil bleef niet lang staan. Kay Gielen wist de 6-3 voor de thuisploeg binnen te werken via een rebound. Een hectische minuut ijshockey in het Travium met daarin een goal, een afgekeurde goal en een tweede  goal.

Na de 6-3 mocht Kevin Riedijk startende goalie Cas Neuman vervangen in het doel van Zoetermeer. Beide ploegen kwamen echter niet meer tot scoren waardoor Nijmegen, met (interim-)coach Rob Delcliseur aan het roer, zich plaatste bij de laatste vier voor de Beker van Nederland. Voor Zoetermeer is het doek gevallen. Door deze uitslag is ook Microz Eaters Limburg – Geleen geplaatst bij de laatste vier.

Rob Delcliseur(Foto: Paul Nicolaassen)

Stand van zaken op de ranglijst

Vandaag treedt Nijmegen aan in Den Haag terwijl Geleen een uitwedstrijd in Zoetermeer op het programma heeft staan. Zowel de Limburgse als de Gelderse ploeg kan nog derde worden.

GP W WO LO L Pts GF-GA
Unis Flyers Heerenveen 9 7 2 0 0 25 44-20
Cairox HIJS Hokij 8 6 0 1 1 19 41-14
Select 4-u Devils  9 4 1 1 3 15 49-31
Microz Eaters Limburg 8 4 0 0 4 12 38-22
 Zoetermeer Panters 8 1 0 1 6 4 26-39
 Trappers Toekomstteam 8 0 0 0 8 0 12-84
Previous Washington pakt koppositie, New York Islanders wint achtste keer op rij
Next Halve finales in Nederland bekend, Leuven opent in BeNe League met zege