Washington pakt koppositie, New York Islanders wint achtste keer op rij


Face-Off IJshockey NHL

Acht wedstrijden de afgelopen nacht waarbij New Jersey wederom een voorsprong in de derde periode niet vast kon houden. De Islanders voor de achtste keer op rij wisten te winnen en Washington na een ruime overwinning op Buffalo de koppositie wist te pakken in de NHL. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer up to date.

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 2-1 OT

Jakob Silfverberg scoorde een shorthanded goal in de eerste periode voor de Ducks. De gelijkmaker viel in de derde periode door Adam Gaudette, waarna captain Ryan Getzlaf de game winning goal in overtime op de breakaway het duel wist te beslissen in het voordeel van Anaheim.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 7-3

Sebastian Aho scoorde twee keer en gaf een assist. Dougie Hamilton en Jaccub Slavin gaven ieder drie assists in de ruime overwinning van de Hurricanes. De negende nederlaag in de laatste tien duels voor Detroit.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 1-2

Roope Hintz scoorde beide goals voor de Stars, waarbij Anton Khudobin 35 saves moest maken. Ondanks het verlies was het Nathan McKinnon die met zijn goal al de dertiende wedstrijd op rij punten scoorde.

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 3-4 SO

Het wordt een repeterend verhaal maar wederom konden de Devils een voorsprong in de derde periode niet vasthouden. In de vijftigste minuut was het Taylor Hall die New Jersey op een 3-2 voorsprong zette. Rookie Joel Farabee scoorde de gelijkmaker met zijn eerste NHL-goal, waarna Sean Couturier als enige een shootout wist te scoren en zo het extra punt voor de Flyers pakte.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 5-2

De Islanders pakten hun achtste overwinning op rij. Dit keer werd Tampa Bay Lightning aan de zegekar gebonden. Anders Lee scoorde één keer en gaf twee assists.

San Jose Sharks – Winnipeg Jets 2-3

Ondanks 53 schoten op doel wisten de Sharks toch geen winst te behalen. Connor Hellybuck stopte 51 van die schoten. De game winning goal anderhalve minuut voor tijd door Nikolaj Ehlers was pas het negentiende schot van Winnipeg. Over efficiency gesproken.

St. Louis Blues – Columbus Blue Jackets 4-3 OT

David Perron scoorde al na acht seconden in overtime via een powerplay goal. Columbus verspeelde een 3-1 voorsprong en heeft nu drie keer op rij verloren.

Washington Capitals – Buffalo Sabres 6-1

Wederom een ruime overwinning van de Capitals. Jakub Vrana scoorde twee goals. Washington pakte na deze overwinning de koppositie in de NHL.

Previous Verhit duel Trappers en Saale Bulls eindigt in winst Trappers
Next Nijmegen plaatst zich voor laatste vier Beker