Verhit duel Trappers en Saale Bulls eindigt in winst Trappers

Na opnieuw een moeizame overwinning in overtime op Crocodiles Hamburg stond er wederom een zware pot op het programma voor Tilburg Trappers te wachten. Saale Bulls Halle kwam op bezoek en die wedstrijd moest gezien de ranglijst, worden gewonnen. Ondanks de moeizame wedstrijden van afgelopen weken, wist Tilburg Trappers op vrijdagavond Saale Bulls met lege handen huiswaarts te sturen. Trappers versloeg Saale Bulls met 6-3. Graeme McTaggart praat jullie bij.

Strafbank

Een snelle straf voor de Tsjechische Duitser, Lukas Valasek in de openingsfase net nadat de puck het ijs raakte zorgde direct voor een Tilburgse powerplay. Dankzij die powerplay wist Mitch Bruijsten zijn team al na dik één minuut spelen op 1-0 te zetten. Een aantal minuten later was één van de andere Tsjechische Duitsers, Michal Bezouska trefzeker. Vervolgens leek het erop dat Saale Bulls de 1-1 tussenstand wel prima vond. Halle leek alleen maar op zoek naar confrontaties die zij dankzij harde overtredingen wisten uit te lokken. Daardoor moesten diverse spelers naar de bank gedurende de resterende halve periode. Uiteindelijk bleek die strategie niet te werken. De 1-1 kon niet vast worden gehouden want de goalie Michel Weidekamp moest wederom vissen. Deze keer was het Bartek Bison die in powerplay het net op bijzondere wijze wist te raken. De 2-1 bleef tot aan de eerste dweilpauze staan.

Bartek Bison. Foto: Arie Leeuwesteijn

Penaltyshot

Het was de vraag hoe de tweede periode, na de eerste periode waarin diverse knokpartijen ontstonden, zou verlopen. Al vrij snel werd duidelijk dat de tweede periode wat rustiger zou verlopen dan het openingsstuk. Dankzij de late 2-1 voorsprong van Bison in de eerste periode moest Saale Bulls aan de bak. Daarvoor moesten de bezoekers de strafbank leeg houden. Nadat Mitch Bruijsten alleen op de keeper af ging en de 3-1 op zijn stick had, maar de puck niet achter Weidekamp kon schieten, mocht Saale Bulls het zelf proberen. Deze keer mocht het team uit Halle het met een penaltyshot proberen.

Jannik Striepeke wist zijn penaltyshot niet tot een goal te verzilveren. Het ging gelijk op maar zowel Trappers als Saale Bulls kwam niet tot scoren. Beide goalies, maar vooral Ian Meierdres, en de complete Tilburgse defensie zorgde ervoor dat er niet werd gescoord. Daardoor bleef ook na 40 minuten de tussenstand op 2-1 steken.

Doelpuntenregen

Ook de derde periode was weer een compleet andere periode dan de eerste twee periodes. Er werd niet geknokt en het ging niet meer gelijk op. Het team uit het Oosten van Duitsland leek te vroeg te hebben gepiekt en moest vooral veel incasseren. De SOG-verhouding was opvallend groot in het voordeel van Trappers. In de eerste twee perioden was het nog 13:8 en 11:9, in de laatste periode was het 23:9 in het voordeel van de Tilburgers, volgens de statistieken.

Teamplayer Verkiel

Na de openingsfase in de laatste periode ging het gas erop. De Brabanders liepen binnen dik vier minuten uit van 2-1 naar 5-1. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere doelpunt. De 3-1 die door Jonne De Bonth werd gescoord, begon ook bij De Bonth zelf die in het neutrale vak de puck onderschepte en deze vervolgens zelf genadeloos binnenschoot. Jordy Verkiel deed vervolgens hetzelfde door de puck te onderscheppen en richting de goal van Halle te schaatsen. Teamplayer Verkiel die niet voor eigen geluk koos, zette De Bonth in scoringspositie die alleen maar de puck moest binnen tikken, 4-1. Precies twee minuten later schoot Reno De Hondt een onmogelijk doelpunt binnen. De Hondt wist de puck vanaf de rechterkant precies in een gat tussen de lat, de paal en de goalie te schieten waar alleen een puck doorheen zou passen.

Jordy Verkiel. Foto: Arie Leeuwesteijn

De comfortabele voorsprong van 5-1 deed Trappers wat achterover leunen. Precies op dat moment wist Saale Bulls nog wat energie te vinden om via Johannes Ehemann op 5-2 te komen. Een dikke minuut later deelde Mitch Bruijsten na een assist van Alexei Loginov, de genadeklap uit door de 6-2 als een kanonskogel binnen te schieten. Vervolgens maakte de onfortuinlijke Striepeke, die eerder zijn penalyshot niet benutte in een opleving de 6-3 binnen. Tilburg Trappers vond het prima en Saale Bulls was doodop, de wedstrijd werd uitgespeeld en eindigde daardoor dus ook in 6-3.

De Bonth die tot MOTM werd bekroont na een verhit duel met Saale Bulls Halle
Jonne De Bonth, die na de wedstrijd als MOTM werd aangewezen. Foto: Arie Leeuwesteijn

De Interviews:

Na de wedstrijd spraken wij een drietal spelers over o.a. de gespeelde wedstrijd tegen Saale Bulls uit Halle.

Na de wedstrijd reikte de Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic een tegel uit aan Mickey Bastings, die een tijd geleden een eigen bord in de boarding heeft gekregen voor zijn 500+ duels voor Tilburg Trappers. Hieronder de foto: