Trappers heeft overtime nodig voor de winst op Crocodiles

Na een doelpuntenfestijn afgelopen vrijdag in Leipzig, werd er zondagmiddag weer een thuiswedstrijd gespeeld. Op Stappegoor speelde Tilburg Trappers tegen de Crocodiles uit Hamburg die afgelopen wedstrijden, mooie resultaten behaalde. Ook in Tilburg, behaalde Crocodiles een prima resultaat. Even leek het er op de gasten er met de punten vandoor zouden gaan. Uiteindelijk in overtime won Tilburg Trappers met 5-4. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Duitse efficiëntie

Tijdens de openingsfase was Trappers veel beter dan Crocodiles. Trappers tikte prima rond en ging op zoek naar de voorsprong. Hierdoor moest de goalie van de club uit Hamburg flink aan de bak. Hoewel het team van coach Jacek Plachta al vrij snel powerplay had, waren zij totaal niet dreigend. Integendeel, Hamburg kreeg bijna een shorthanded-goal te verwerken. Uiteindelijk na bijna vijf minuten spelen, schoot Crocodiles richting Ian Meierdres, ook dat schot bleek niet gevaarlijk te zijn. Pas na bijna een halve periode te hebben gespeeld schoot Ryan Collier op goal waarbij de puck onderweg Diego Hofland raakte waardoor de puck zo in de goal belandde. De scorewijziging naar 1-0 was nog niet omgeroepen of het stond alweer 1-1 dankzij Jan Tram. Er zat maar vier seconden tussen beide goals.

Tekst gaat verder onder de foto

Crocodiles
Danny Stempher in duel met Crocodiles Hamburg. Foto: Arie Leeuwesteijn

Achterstand

Uiteindelijk schoot in de dertiende minuut Rain Rennert de 1-2 binnen. Een doelpunt dat Meierdres vanwege het slechte zicht niet zag aankomen. Hoewel Trappers meer puckbezit had, wist de ploeg geen enkele actie af te ronden. Veel pucks werden gestopt door goalie Niklas Zoschke. Laatstgenoemde werd in de slotfase nog geholpen door de lat, waar de puck op afketste. Daardoor bleef de tussenstand na één periode 1-2.

Goalie Niklas Zoschke en Ryan Collier. Foto: Arie Leeuwesteijn

Matig middenstuk

De tweede periode is niet de meest favoriete periode van Tilburg Trappers. Vaak kakt het spel wat in en vallen er tegendoelpunten. Wanneer Trappers op een comfortabele voorsprong staat, is het geen probleem om een tegendoelpunt te krijgen. Wanneer je niet op een comfortabele voorsprong staat, loop je vooral achter de feiten aan. Dat laatste gebeurde. Waar Trappers verzaakte om te scoren deed Crocodiles dat wel. Toch hield Ian Meierdres een penaltyshot tegen waardoor de Tilburg Trappers even op 1-2 bleef staan.

Tekst gaat verder onder de video

Spanning

Hoewel Meierdres het penaltyshot op koelbloedige wijze wist te stoppen, moest hij een aantal minuten daarna wel de puck uit zijn goal vissen. Het was Dennis Reimer die wél raak schoot, nadat Trappers zelf al een aantal keer niet wist af te ronden. Dankzij de 1-3 steeg de spanning op Stappegoor. Iets waar de Tilburgers vaak goed mee om weten te gaan. Zo ook vandaag. Dik 20 seconden na de 1-3, schoot Max Hermens raak waardoor het verschil in doelpunten weer werd verkleind. De gelijkmaker bleef uit en Crocodiles wist ook het net niet meer te vinden. Daardoor bleef de tussenstand na 40 minuten op 2-3 hangen.

Max Hermens. Foto: Arie Leeuwesteijn

De comeback

Het slotstuk begon voor de Tilburgse fans behoorlijk slecht. De concentratie van de spelers bleek nog in de kleedkamer te liggen want na 30 seconden schoot de Amerikaan Chad Staley de 2-4 binnen. Terwijl iedereen in Tilburg-Zuid de seconden op de klok zag wegtikken zagen de fans Jonne De Bonth richting de strafbank gaan. Gezien de stand, niet heel handig. Daarentegen wist Trappers zich tijdens de powerplay van Crocodiles te verzetten. Net nadat De Bonth uit de strafbank kwam, wist hij de puck binnen achter de goalie van Hamburg te krijgen nadat Collier de puck tegen hem aanschoot. Een aantal minuten later wist Bartek Bison bijna de gelijkmaker op het scoreboard te zeggen. Wederom de lat hield Crocodiles op de been. Het bleef een lange tijd 3-4.

Jonne De Bonth. Foto: Arie Leeuwesteijn

De gelijkmaker

Afgelopen weken zagen we Kevin Bruijsten belangrijke doelpunten maken. Ook vandaag was dat niet anders. In de slotfase, 50 seconden voor de buzzer wist Bruijsten hem binnen te tikken. Daardoor werd wederom overtime afgedwongen.

Verlenging

Gezien de wedstrijden afgelopen weken, was ook vandaag voor Tilburg Trappers overtime, geen probleem. Ook vandaag wisten zij op een knappe wijze de winst na meer dan 60 minuten speeltijd, naar zich toe te trekken. Wederom was het Hermens die de puck achter de goalie van Hamburg kreeg. Zo eindigde na 60 minuten en 27 seconde de wedstrijd in een 5-4 eindstand voor Tilburg Trappers.

Tekst gaat verder onder de video’s

Interviews:

Mooi weekend

Volgende week staan de wedstrijden thuis tegen Saale Bulls Halle en zondag uit in Essen tegen Moskitos Essen  op het programma. Wederom een mooi ijshockeyweekend voor de Tilburg Trappers en haar fans. Door de zege staat Trappers nu op een tweede plek met 24 punten. De Tilburgers hebben een achterstand van drie punten op koploper Herner EV en vijf punten voorsprong op nummer drie Hannover Scorpions.