Anaheim verslaat koploper Colorado, Boston shutout St. Louis

Negen wedstrijden afgelopen nacht met de replay van de Stanley Cup Final tussen de Bruins en Blues en de Herritage Classic Outdoor game tussen de Jets en Flames. Verrassend was de winst van Anaheim op bezoek bij koploper Colorado. Met het uurtje extra slaap om over te slaan keek Cor Machielsen mee en brengt jullie up to date.

Boston Bruins – St. Louis Blues 3-0

In de replay van de Stanley Cup Finale was het dit keer een shutout voor Bostons goalie Tuukka Rask. Hij maakte 26 saves. David Pastrnak scoorde een van de goals en deed dat inmiddels voor de vijfde wedstrijd op een rij.

Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks 4-0

Het verschil was Petr Mrazek. Een shutout met 32 saves. Chicago kreeg de meeste kansen maar kwam maar niet langs Mrazek. Andrei Svechnikov scoorde twee keer voor Carolina.

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 2-5

Anaheim versloeg de koploper uit Colorado. Dat was mede te danken aan goalie Ryan Miller die 35 keer een puck stopte. Voor de Avalanche scoorde Nathan McKinnon voor de elfde keer op rij een punt.

Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 0-3

Pas in de derde periode werd er gescoord. En alleen door de Penguins. Twee spelers scoorden hun eerste goal van het seizoen. Bryan Rust en Dominik Kahun. Matt Murray pakte een shutout door alle 25 schoten te pakken.

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 5-1

De Wild lijken in vorm te geraken door voor de derde keer in vier wedstrijden te winnen. Dit keer werden de Kings verslagen. Matt Dumba gaf twee assists en Mikko Koivu scoorde zijn eerste goal van het seizoen voor Minnesota.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 5-2

Na veertig minuten stond het 2-2. Maar in de derde periode waren het de Canadiens die de Leafs trakteerden op de zevende nederlaag. Jonathan Drouin scoorde twee keer voor Montréal. Joel Armia had een goal en een assist.

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 7-4

Columbus stond na 43 minuten met 2-4 voor. Daarna werd er vijf keer gescoord door Philadelphia. James van Riemsdyk scoorde twee keer voor de Flyers.

Tampa Bay Lightning – Nashville Predators 2-3 OT

Van de vier goals in zestig minuten waren er drie powerplay goals. In overtime werd de wedstrijd beslist door Roman Josi voor de Predators. Hij pakte de game winning goal en gaf de twee assists bij de andere twee goals van Nashville.

Winnipeg Jets – Calgary Flames 2-1 OT

De eerste outdoor wedstrijd (de Herritage Classic) van het seizoen werd een prooi voor de Jets. Door een goal van  Elias Lindholm kwamen de Flames op voorsprong in de tweede periode. Drie minuten voor tijd maakte Josh Morrissey gelijk. Waarna Bryan Little shorthanded het extra punt voor Winnipeg pakte in overtime.