Leuven knap langs Herentals, Heerenveen claimt nummer één positie

Chiefs Leuven HYC IJshockey

Vier duels in de beker, verdeeld over beide landen met twee duels. Daarin versloeg Leuven bekerkampioen HYC, won Heerenveen de topper van Nijmegen en wonnen Geleen en Luik ruim hun wedstrijden.

Chiefs Leuven – ERA RENOMAR HYC 5-4 OT

Na een uitgebreide studieronde en twee niet benutte Powerplays moest Leuven de eerste tegentreffer incasseren. Shorthanded brak HYC uit via de snelle Mitch Morgan en sluipschutter Nathan Pancel knalde de 0-1 tegen de netten. Chiefs schrok wakker en scoorde in niet eens drie minuten drie keer raak. Dries Blockx de 1-1 gelijkmaker binnen. Handige William Kangasniemi wist bezoekende goalie Kevin Van Looveren tweemaal te vloeren voor de eerste dweilpauze.

HYC-Coach Jeffrey Van Iersel reageerde met de inbreng van goalie Arne Waumans. En HYC reageerde ook op het ijs. Preston Shupe scoorde snel de aansluiter. Toen halfweg twee Leuvenaars de strafbank op moesten, kon Emiel Goris de 3-3 gelijkmaker aantekenen. Even later trok HYC op voorsprong dankzij de PowerPlay-treffer van Ben Coolen.

In een sterke derde periode hadden beide teams hun kansen. Scoren kon enkel Oscar Delbrassine en zo trok de wedstrijd 4-4 richting OverTime. En ja hoor, Finse student Kangasniemi, gelanceerd door Alec James, slalomde de puck na negen seconden in de extra tijd voorbij goalie Waumans. Twee mooie punten voor de troepen van Coach Gil Paelinck. Herentals daarentegen, met slechts één puntje, zeker niet tevreden huiswaarts.

Bulldogs Luik – Antwerp Phantoms 11-2

In een stevig eerste kwart liep de thuisploeg, na treffers van Kristof Van Looy, Jessiko Bernard en Alexandre Bremer, 3-0 uit. Aleksi Leksinen scoorde in de eindfase van de eerste periode voor Phantoms. In de tweede periode kon Senne Schrickx het hard werken van de bezoekers belonen met de aansluitingstreffer. De Luikenaars reageerden scherp met treffers van Bryan Henry, Bryan Kolodziejczyk en Ax L Milpas. Phantoms wisselde na Luikse treffers van opnieuw Kolodziejczyk en Maxime Pellegrims de goalie. Robin De Groote kwam Neil Bruynickx aflossen voor de laatste elf minuten in het Phantoms-doel.

Luik Bulldogs Antwerp Phantoms

Ook De Groote moest zich nog driemaal omdraaien. Jessiko voor zijn tweede, Brent Oliphant voor de tiende thuistreffer van de avond en de jonge Limburger Paul Van Sambeek voor de 11-2 eindstand. Feestje voor de Luikse supporters en Phantoms, na deze stevige tik beduusd richting Antwerpen.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – SELECT 4-U DEVILS NIJMEGEN 3-2 OT

Voor de tweede keer in twee dagen stonden de ploegen tegenover elkaar. Ditmaal was Thialf plaats van handeling, na de 5-2 zege van Heerenveen op vrijdag. Dit keer maakten beide teams er een echt gevecht van. Stevig ijshockey, kansen voor beiden doelen, goed keeperswerk en elkaar geen centimeter toegeven.

UNIS Flyers Heerenveen Select 4-u Nijmegen IJshockey

Het publiek moest tot in het slotstuk wachten voor het duel zou ontbranden met doelpunten. Heerenveen mocht de derde periode beginnen met twee man meer op het ijs. Een too many man call en een straf voor Van der Schuit leverden dat voordeel op. De thuisploeg benutte de overtal situatie via Juha Kiilholma, zodat na 42 minuten ijshockey de eerste treffer op het bord stond. Nijmegen moest in de achtervolging en kwam uit een man meer situatie op gelijke hoogte. Jeffrey Melissant verschalkte Martijn Oosterwijk met een strak laag schot.

Dik een minuut later had Flyers de leiding weer. Dit keer zette Kiilholma de aanval op en kon Trevor Petersen binnenwerken. Opnieuw gaven de bezoekers niet op. Levi Houkes schoot knap hoog binnen op aangeven van Jurryt Smid. Overtime moest de beslissing deze keer brengen, waarin Petersen met zijn tweede goal de winnende binnenschoot. Hij schaatste het aanvalsvak in en liet goalie Deniz Mollen voor een derde keer kansloos. Door de zege zal Heerenveen als nummer één de halve finales ingaan, ervan uitgaande dat het minimaal een punt tegen Trappers in eigen Thialf pakt.

MICROZ EATERS LIMBURG – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 11-1

Eaters was het aan de stand verplicht om een overwinning te boeken tegen de jonge Trappers. Nick Verschuren drukte na drie minuten al af voor de 1-0, maar doordrukken deed de thuisploeg niet echt. Halverwege de periode kogelde Eetu Moksunen zijn eerste treffer in dienst van Eaters binnen. Uiteindelijk gingen de teams met 3-0 rusten.

Microz Eaters Geleen

In het middenstuk speelde het duel zich voornamelijk af in de strafbank, in een aantal minuten zelfs bijna tegen het belachelijke aan. Met 7-0 werd de periode afgesloten, waarbij Nick Verschuren zijn hattrick compleet maakte. Nadat diezelfde Verschuren vroeg in het slotstuk zijn vierde had gemaakt, redde Damian Leppers de spreekwoordelijke eer voor Trappers. De jongelingen bleven ook in deze periode ‘gewoon gaan’ en dat siert de ploeg. Uiteindelijk werd het duel op 11-1 afgesloten, waarmee Eaters de vierde zege van het bekertoernooi in de boeken zette.