Colorado overklast Vegas, miraculeuze comeback Washington

Zes wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Colorado ging stug door met winnen, evenals New York Islanders die hun zesde overwinning op rij pakte. Washington kwam terug van een 5-1 achterstand en won na shootouts. Detroit daarentegen verloor voor de zevende keer op rij. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer up to date.

Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 0-2

Voor de zevende keer op rij moestende Red Wings een nederlaag te slikken. Goalie Linus Ullmark van Buffalo pakte een shutout. Jack Eichel had twee assists op de goals van Jake McCabe en Sam Reinhart. De zevende nederlaag betekende een evenaring van het negatieve record van Detroit uit 1980.

New Jersey Devils – Arizona Coyotes 3-5

Jack Hughes scoorde één keer en gaf twee assists voor de Devils. Maar als je goalie op zeventien schoten er vier doorlaat, dan wordt het erg lastig om te winnen. Een 2-0 voorsprong was derhalve niet voldoende. Rookie Barrett Hayton scoorde zijn eerste NHL-goal voor Arizona.

Ottawa Senators – New York Islanders 2-4

De Islanders gaan stug door met winnen, inmiddels voor de zesde keer op rij. Nick Leddy scoorde twee keer en boog zo de achterstand van 1-0 om in een 1-2 voorsprong. De zege kwam niet meer in gevaar mede dankzij goed keeperswerk van Thomas Greiss.

Toronto Maple Leafs – San Jose Sharks 4-1

De Leafs wonnen weer eens na drie nederlagen op rij, maar konden het verschil pas maken in de allerlaatste minuut door goals van Ilya Mikehev en Auston Matthews.

Vancouver Canucks – Washington Capitals 5-6 SO

Na 34 minuten stond er 5-1 op het scorebord. Niemand gaf nog een cent voor de Capitals na hun zware wedstrijd gisteren tegen de Oilers. Maar binnen amper acht minuten werd er vier keer gescoord, waaronder twee goals van Michal Kempny. Goalie Ilya Samsonov pakte het extra punt voor Washington, dankzij enkele goede reddingen in overtime en twee stops in de shootouts.

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 1-6

Vierde Golden Knight Marc-André Fleury eergisteren nog zijn 400ste overwinning, vandaag werd hij bij 1-4 van het ijs gehaald. Nazem Kadri en Matt Calvert scoorden ieder twee keer voor Colorado.