Tilburg Trappers wint knotsgek, doelpuntrijk duel in Leipzig

Vrijdagavond was Tilburg Trappers meer dan 600 kilometer onderweg, om het duel tegen EXA Icefighters Leipzig te spelen. Het werd een doelpuntrijk duel, waar de goalies in totaal vijftien keer gepasseerd werden. Tilburg Trappers was goed voor negen doelpunten, EXA Icefighters Leipzig daarentegen voor zes. Met een overwinning van 6-9 in the pocket mochten de mannen van Bo Subr de lange terugreis maken.

Bruijsten Tilburg Trappers
Archieffoto: Arie Leeuwesteijn.

Achterstand

Second goalie Ruud Leeuwesteijn stond voor de Trappers in het goal. En dat begon niet goed. Antti Paavilainen kon in de vierde minuut de eerste treffer maken. Vier minuten later was het weer raak. Weliswaar met een man minder op het ijs door een straf van Diego Hofland, maar de gevolgen waren groot: de 2-0 stond in rap tempo op het scorebord voor de thuisploeg. Ryan Collier kon namens de Tilburgse mannen de achterstand verkleinen tot 2-1 in de tiende minuut. Bartek Bison mocht in de vijftiende minuut op de strafbank plaatsnemen en ook deze powerplay voor Leipzig resulteerde in een doelpunt. De 3-1 werd genoteerd door Ian Farrell. Amper twee minuten later zag Ninho Hessels zijn eerste Oberliga doelpunt van dit seizoen binnenvliegen. Met een stand van 3-2 gingen beide teams de kleedkamers van de Kohlrabizirkus Eisarena in.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg neemt de leiding

Na de eerste pauze was het Tilburg dat de wervelwind speelde. Na 24 seconden wist Kevin Bruijsten de stand al gelijk te maken én na amper drie minuten gespeeld te hebben in het middenstuk, wist hij Tilburg in een powerplay naar een voorsprong te schieten. In de 23e minuut stond Tilburg voor met 3-4. Daarna was het de beurt aan zijn broer, Mitch Bruijsten, om twee keer achter elkaar te scoren. In de 30e minuut stond het al 3-6 voor de uitploeg. Coach Sven Gerike zag redenen om goalie Eric Hoffmann te wisselen en goalie Kevin Kopp op het ijs te zetten, maar zelfs een nieuwe goalie kon de vlammende Trappers niet tegenhouden. Jonne de Bonth kon de ‘monster’ voorsprong van Tilburg net voor het einde van het middenstuk vergroten naar 3-7.

Trappers Saale Bulle Face-Off

Doelpuntrijk

Ook de laatste periode was doelpuntrijk. Beide teams wisten er nog drie goals bij te schieten. Het eerste doelpunt van de laatste periode was voor Leipzig. Erek-Dirk Virch maakte goed gebruik van de powerplay en kon goalie Ruud Leeuwesteijn in de 44e minuut passeren. In de 55e minuut was het weer raak voor Leipzig. Ditmaal kon Gianluca Balla scoren. Leipzig zag een comeback in de maak, maar Diego Hofland maakte 20 seconden later een einde aan die droom. Door een hooking van Jordy van Oorschot kon Michal Velecky de achterstand weer wat kleiner maken, maar het was al duidelijk dat de wedstrijd allang gespeeld was. Als kers op de taart scoorde Mitch Bruijsten nummer negen anderhalve minuut voor het einde. De wedstrijd eindigde in een opvallende uitslag van 6-9.